Koeman over Messi-soap: 'Ik maak me er niet druk over'

Reacties

De Barcelona-leiding probeert rust te prediken in opnieuw onrustige tijden bij de Spaanse topclub. Zowel president Joan Laporta als coach Ronald Koeman heeft er alle vertrouwen in dat Lionel Messi ook komend seizoen bij Barça speelt.

Koeman over Messi-soap: 'Ik maak me er niet druk over'
© Pro Shots

De transfervrije status van Messi is een van de factoren die voor onrust zorgt. De 34-jarige Argentijn zit officieel sinds 1 juli al zonder club, maar zou wel al zijn ja-woord aan Laporta hebben gegeven voor contractverlenging. Het is alleen nog wachten op de officiële bevestiging en daarna is het de vraag of het Barcelona lukt om financieel alle lichten op groen te krijgen.

Van ongeduld is bij Laporta geen sprake. Althans, hij probeert rust uit te stralen. De Barcelona-preses gaf donderdagavond acte de présence bij een etentje ter ere van een door Koeman gesponsord golftoernooi voor het goede doel. Laporta werd door de aanwezige journalisten van onder meer El Mundo Deportivo en Sport naar Messi gevraagd en zei kort: 'Alles gaat goed.'

De kalmerende woorden van Laporta komen op een dag waarop La Liga-baas Javier Tebas olie op het vuur gooide. Hij zaaide twijfel over de toekomst van Messi en benadrukte dat Barça spelers moet verkopen om Messi te kunnen inschrijven voor het nieuwe seizoen. Dat heeft alles te maken met de door La Liga opgelegde regels. De zogeheten squad cost limit vormt een groot probleem voor Barcelona. De salariskosten zijn op dit moment te hoog om te voldoen aan de regels van La Liga, dus moet er flink gesneden worden in de selectie.

Naar dat laatste zal Koeman vrijdag ook gevraagd worden. Hij staat dan voorafgaand aan het golftoernooi voor het eerst in het nieuwe seizoen officieel de pers ter woord. Donderdagavond was er geen officieel persmoment, maar de Nederlander ontkwam natuurlijk ook niet aan vragen over Messi. Koeman straalde uit dat hij vertrouwen heeft in een goede afloop: 'Ik maak me niet druk over Messi.'

Uitverkoop in Camp Nou: statement Griezmann en Dembélé opgezet plan?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.