Koeman neemt twijfels weg en zweert trouw aan Oranje

Reacties

De geruchten werden steeds heftiger, maar bondscoach Ronald Koeman heeft bevestigd dat hij aanblijft als bondscoach van het Nederlands elftal. Daarmee maakt hij een einde aan speculaties over een eventueel vertrek naar Barcelona.

Koeman neemt twijfels weg en zweert trouw aan Oranje

In gesprek met de NOS is Koeman duidelijk over zijn toekomst. 'Ik heb me geconformeerd aan de KNVB', aldus Koeman, die niet van plan is om te vertrekken. 'Als je na een seizoen nog een jaar te gaan hebt naar het EK, dan is dat niet het moment. Wat mij betreft kan er een dikke streep onder de speculaties.'

Ernesto Valverde is momenteel trainer van Barça, maar het is niet zeker of hij ook aan het begin van het komende seizoen de coach is in Catalonië. Diverse namen werden gelinkt aan Barcelona, waaronder die van Koeman. Hem hoeft de clubleiding van de Spaanse kampioen dus niet te bellen.

Het Nederlands elftal speelt komende donderdag tegen Engeland in de halve finale van de Nations League, zondag speelt Oranje in de finale (bij winst) of om de derde plaats in de Nations League (bij verlies).

In september wordt de EK-kwalificatie voor het eindtoernooi in 2020 hervat met een uitwedstrijd tegen Duitsland. Oranje speelde twee interlands in Groep C: er werd gewonnen van Wit-Rusland (4-0) en verloren van Duitsland (2-3).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.