Koeman moppert over tempo ondanks zege Everton

Reacties

Ronald Koeman is blij dat zijn elftal opnieuw geen tegengoal kreeg, maar was allerminst tevreden over het Europa League-duel met Hajduk Split. Na een goede eerste helft stond het 2-0 voor de Engelsen, maar tot teleurstelling van Koeman bleef het daarbij.

Koeman moppert over tempo ondanks zege Everton

Van Everton mag gezien de stroom aan aankopen het nodige verwacht worden dit seizoen. Het bereiken van de groepsfase van de Europa League is daarom bijna een vereiste. En hoewel in het eerste duel van de play-offs een goede stap werd gezet, was Koeman niet tevreden.

'Nee, dit is niet genoeg. Zeker niet als je halverwege met 2-0 voor staat', stelde hij tijdens de persconferentie. 'We hadden na rust meer moeten scoren en het tweeluik al moeten beslissen. In een Premier League-wedstrijd gaat het over drie punten en kun je de voorsprong koesteren. Maar aangezien het nu over twee duels gaat, vond ik dat we dat te veel deden. Het tempo was veel te laag. Daar ben ik niet blij mee. Bovendien kreeg Hajduk ook nog kansen, we hebben wat dat betreft geluk gehad.'

Positief was voor Koeman dat zijn ploeg opnieuw de nul hield. Dat gebeurde ook al in de twee duels met het Slowaakse MFK Ruzomberok en in het eerste competitieduel: 1-0 zege op Stoke. Daardoor heeft Koeman in officiële duels dus nog geen tegentreffer geïncasseerd. 'Dat betekent dat de organisatie goed is', aldus Koeman, die zijn afkeur uitsprak over de supportersperikelen waardoor het duel even stillag.

Die reeks clean sheets zal de komende weken wel op de proef worden gesteld aangezien in de competitie Manchester City, Chelsea, Tottenham Hotspur en Manchester United de tegenstanders van Everton zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.