Koeman moet perspraatje in aanloop naar Sevilla-uit plotseling afbreken

Reacties

De persconferentie van Barcelona-trainer Ronald Koeman is vrijdagmiddag voortijdig afgebroken. De Nederlandse trainer kreeg (voor de tweede keer in korte tijd) een bloedneus tijdens zijn praatje met de media en beëindigde vervolgens zijn vooruitblik op het uitduel met Sevilla.

Koeman moet perspraatje in aanloop naar Sevilla-uit plotseling afbreken
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
0 - 2
Barcelona
Barcelona

Koeman schoof vrijdag aan om vooruit te blikken op Sevilla-uit van zaterdag, maar dat perspraatje duurde een stuk korter dan normaal. Tijdens een van zijn antwoorden kreeg de ex-bondscoach van Oranje plotseling een bloedneus. Hij pakte een papiertje uit zijn zak en veegde zijn neus schoon, maakte zijn antwoord af, maar midden in zijn antwoord op de daaropvolgende vraag begon zijn neus wederom hevig te bloeden. Daarop sloot de perschef af en verliet Koeman (na een Spaanse krachtterm) het podium.

Het was al de tweede keer in korte tijd dat Koeman een bloedneus kreeg: het overkwam hem ook in aanloop naar het duel met Athletic Bilbao, op 30 januari. Barça heeft inmiddels aan Spaanse journalisten al laten weten dat de trainer in orde is en dat er dus geen redenen tot zorgen zijn. Vanwege de problemen die hij eerder had met zijn hart, waaraan hij in mei werd geopereerd, krijgt Koeman bloedverdunners, zo verklaarde de club. Voordat hij zijn vooruitblik onderbrak, had hij nog de tijd om wat lopende zaken door te spreken.

Zo kwam de rol van Lionel Messi ter sprake. 'Hij kan het niet alleen, hij heeft hulp nodig', aldus Koeman, die eerder al woorden van gelijke strekking sprak. 'Hij staat op achttien goals, de andere aanvallers hebben er bij elkaar opgeteld ook achttien gemaakt. We moeten niet altijd alleen maar kijken naar de beste speler, of de meest ervaren speler. De verantwoordelijkheid moet worden gedragen door de hele ploeg.'

Optimistisch
Ook ging hij in op de kritiek op zijn persoon, die na de 1-4 nederlaag tegen Paris Saint-Germain in de Champions League, en de 1-1 thuis tegen Cádiz, weer wat luider klinkt. 'Als je de trainer van Barça bent, dan is er veel druk. En als je niet wint, dan is de trainer altijd het doelwit. Dat snap ik en dat accepteer ik. Maar ik blijf optimistisch en ik denk dat we gaan winnen van Sevilla.'

Tot slot besprak Koeman de personele kwesties. Zo is centrumverdediger Ronald Araújo weer terug, maar Miralem Pjanic is er juist niet bij. De middenvelder wordt in de wedstrijdselectie vervangen door het jonge talent Ilaix Moriba. Anderhalve week geleden schreven we nog onderstaand portret over de pas net achttienjarige middenvelder, die nu al een gouden toekomst wordt voorspeld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.