Koeman laat Messi weer thuis voor Champions League-trip Barcelona

Reacties

Ronald Koeman doet in het Champions League-duel met Ferencváros opnieuw geen beroep op Lionel Messi. De Argentijnse sterspeler krijgt net als in het vorige duel met Dinamo Kiev (0-4) rust van de Nederlandse trainer van Barcelona.

Koeman laat Messi weer thuis voor Champions League-trip Barcelona
© Pro Shots
Ferencváros
Ferencváros
0 - 3
Barcelona
Barcelona

Behalve Messi ontbreken ook Marc-André ter Stegen en Philippe Coutinho op de spelerslijst voor de trip naar Hongarije. Barcelona is al geplaatst voor de volgende ronde, waardoor Koeman het zich kan permitteren ook de Duitse doelman en de Braziliaanse middenvelder thuis te laten.

'Het is niet gebruikelijk, maar met de kalender van dit seizoen waren er twee momenten om Leo rust te geven, in Kiev en morgen. Ik wil kansen geven aan andere spelers en de wedstrijd van zaterdag (uit bij Cádiz. red.) is erg belangrijk', zei Koeman dinsdagmiddag op zijn persconferentie.

'Hij wil altijd spelen en het is goed dat hij die mentaliteit heeft, maar ik heb met hem gesproken en het hem gevraagd, al ligt de beslissing ligt bij de trainer', vervolgde Koeman. 'Ik wilde hem rust geven, omdat hij de rest van het seizoen misschien geen rust meer krijgt, doordat we elke drie dagen spelen.'

Lenglet
Tegenover de afwezigheid van Coutinho, Messi en Ter Stegen staat de terugkeer van Clément Lenget. De Franse verdediger viel met een blessure uit in het competiteduel van afgelopen zondag met Osasuna (4-0), maar die blijkt dus alleszins mee te vallen. Het is een meevaller, gezien de defensieve problemen.

Behalve Lenglet is de onervaren Oscar Mingueza namelijk nog altijd de enige centrumverdediger in de wedstrijdselectie. Naast de langdurig geblesseerde Gerard Piqué zijn ook Ronald Araujo en Samuel Umtiti blijkbaar nog altijd niet klaar voor hun rentree. Frenkie de Jong is ook een optie.

Koeman liet op zijn perspraatje weten dat Umtiti dicht bij zijn rentree is en woensdag zal meedoen bij Barcelona B. Araujo traint inmiddels weer gedeeltelijk mee met de groep, maar de staf van Barça wil geen risico nemen door de Uruguayaanse verdediger te vroeg te laten terugkeren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'De eeuwige connectie tussen Maradona en Messi is schitterend'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.