Koeman heeft Messi en Frenkie de Jong niet nodig in Champions League

Reacties

Lionel Messi en Frenkie de Jong reizen niet met Barcelona af naar Oekraïne voor het Champions League-duel met Dinamo Kiev van dinsdagavond. Het tweetal krijgt rust van Ronald Koeman.

Koeman heeft Messi en Frenkie de Jong niet nodig in Champions League
© Pro Shots
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev
0 - 4
Barcelona
Barcelona

De Jong en Messi begonnen zaterdag nog in de basis tegen Atlético Madrid (1-0) en hebben tot nu toe sowieso weinig minuten gemist onder Koeman. De voormalig bondscoach van Oranje gaf maandagmiddag tijdens zijn persconferentie te kennen dat het duo rust krijgt. Koeman kan het zich veroorloven, aangezien Barça er in de Champions League goed voorstaat na drie overwinningen in de eerste drie duels.

Messi en De Jong zijn zeker niet de enige dragende spelers die ontbreken op de spelerslijst. Dat geldt zoals verwacht ook voor de zaterdag geblesseerd geraakte Gerard Piqué, van wie wordt gevreesd dat hij lang aan de kant staat. Als vervanger van Piqué heeft Koeman de 21-jarige verdediger Óscar Mingueza bij de selectie gehaald. Ook Sergi Roberto ontbreekt, waardoor speeltijd lonkt voor Sergiño Dest.

Barça moet vooral centraal achterin improviseren, omdat behalve Piqué ook Ronald Aurajo en Samuel Umtiti nog ontbreken. Mogelijk begint de onervaren Mingueza tegen Kiev daarom in de basis, zo liet Koeman weten. De oud-international wil geen risico nemen door Araujo te vroeg zijn rentree te laten maken. Umtiti wordt over een week of twee terugverwacht, maar de Fransman heeft lang aan de kant gestaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Opvallende stats Messi en zorgen Koeman: 'Maar zie de trainer geen fouten maken'
UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
0
1
14-4
+10
15
2
Barcelona
6
5
0
1
16-5
+11
15
3
Dinamo Kiev
6
1
1
4
4-13
-9
4
4
Ferencváros
6
0
1
5
5-17
-12
1
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.