Koeman kiest voor Van de Beek, Malen, Veltman en Promes

Reacties

Ronald Koeman heeft vier wijzigingen doorgevoerd in de basiself van het Nederlands elftal. Joël Veltman, Donny van de Beek, Quincy Promes en Donyell Malen zijn de nieuwe gezichten in het EK-kwalificatieduel met Wit-Rusland.

Koeman kiest voor Van de Beek, Malen, Veltman en Promes
© Pro Shots

Twee van de vier kwamen afgelopen donderdag in de wedstrijd tegen Noord-Ierland in minuut 66 het veld in. Van de Beek verving Marten de Roon, die in Minsk op de bank begint. Malen start als spits, omdat Memphis Depay geblesseerd is afgehaakt. Laatstgenoemde loodste Oranje naar een 3-1 zege met twee goals, waarvan een op aangeven van Malen.

Van de Beek moet in zijn zesde interland het middenveld van Oranje van extra creativiteit en diepgang voorzien. Zijn laatste basisplaats dateert van ongeveer een jaar geleden, in de oefeninterland tegen België (1-1). Drievoudig international en Eredivisie-topscorer Malen stond vorige maand tegen Estland voor de eerste keer in de basis.

Achterin neemt Joël Veltman de plek van Denzel Dumfries in op de rechterflank. Steven Bergwijn start voorin aan de linkerzijkant. Quincy Promes krijgt op zijn beurt op rechts de voorkeur boven Ryan Babel, die tegen Noord-Ierland nog begon.

De opstelling van Oranje: Cillessen; Veltman, De Ligt, Van Dijk, Blind; Van de Beek, Frenkie de Jong, Wijnaldum; Bergwijn, Malen, Promes.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Malen kan nu ook in Oranje laten zien dat hij makkelijk scoort'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.