Oranje herhaalt zich: achterstand, Memphis redder, De Kuip onneembaar

Reacties

Nederland ontsnapte donderdag tegen Noord-Ierland aan een onverwachte uitglijder. Memphis Depay toonde zich daarbij wederom de redder in nood.

Oranje herhaalt zich: achterstand, Memphis redder, De Kuip onneembaar
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 1
Noord-Ierland
Noord-Ierland

Memphis groeit steeds nadrukkelijker uit tot dé man van Oranje. Hij mag dan in de wedstrijd zitten of niet, hij levert nagenoeg altijd zijn bijdrage aan het resultaat. De aanvaller van Olympique Lyon bewees dat met zijn twee treffers tegen Noord-Ierland.

• Onder bondscoach Ronald Koeman heeft Memphis zijn draai helemaal gevonden. De aanvaller leverde een directe bijdrage aan twintig van de 34 goals sinds het aantreden van de oud-international als bondscoach (10 assists, 10 goals). Geen van zijn collega-internationals komt in de buurt.

• Memphis voert in de EK-kwalificatiereeks met zes assists de ranglijst van beste aangevers aan. Opgeteld bij zijn goals (6) staat zijn teller als MVP op 12. Daarmee troeft hij iedereen af in Europa.

• Een andere Oranje-sterkhouder was Virgil van Dijk. De aanvoerder won donderdag zeventien persoonlijke duels. Dat was het hoogste aantal sinds 13 oktober, toen Kenny Tete tegen Tsjechië dezelfde cijfers kon overleggen.

• Ook zijn bijdrage in de inbouw was aanzienlijk. Van de voet van Van Dijk kwamen in de eerste helft meer passes (51) dan van de complete Noord-Ierse ploeg (45).

• Van Dijk kon echter niet voorkomen dat Nederland bijna traditioneel eerst op achterstand kwam. Onder Koeman is dat eerder regel dan uitzondering. Van de zeventien interlands onder zijn hoede incasseerde Nederland twaalf keer een openingstreffer.

• Dankzij de goals van Memphis en Luuk de Jong bleef ook een andere reeks in stand. De laatste zeventien interlands in De Kuip werden gewonnen. Oranje kwam wel voor het eerst sinds 2000 op achterstand. Toen stapte Portugal in Rotterdam als winnaar van het veld (0-2).

Wake-up call Oranje: 'Goed om niet in één rechte lijn naar boven te blijven gaan'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.