Koeman kan ook volgend seizoen rekenen op Franse sterkhouder

Reacties

Clément Lenglet heeft uitgesproken dat hij deze zomer niet gaat vertrekken bij Barcelona. Er werd zachtjes getrokken aan de Franse mandekker, maar die blijft het liefst in Camp Nou.

Koeman kan ook volgend seizoen rekenen op Franse sterkhouder
© Pro Shots

Mede door de povere financiële situatie van Barça werd Lenglet geschaard onder het rijtje spelers die wat op konden leveren voor de Catalaanse club. Paris Saint-Germain werd genoemd als bestemming voor de Fransman, maar in gesprek met Eurosport is Lenglet meer dan duidelijk. 'Ik zie mezelf niet vertrekken. Ik heb vorig seizoen een nieuw contract getekend bij Barcelona (tot medio 2026, red.) en ik zal ook voor Barça spelen in het komende seizoen.'

Zo krijgt het Barcelona van volgend seizoen steeds meer vorm. Er zijn nog wat onzekerheden in de selectie van trainer Ronald Koeman, die onlangs te horen kreeg dat hij aan mag blijven als trainer. Zo heeft Lionel Messi officieel nog steeds niet zijn contract verlengd en is het de vraag wat Barça deze transferzomer kan uitrichten met een klein budget.

Toch heeft de clubleiding zich al slagvaardig getoond met het aantrekken van spelers als Sergio Agüero, Eric García (beiden Manchester City) en Emerson Royal (Real Betis). Memphis Depay en Georginio Wijnaldum staan ook op het lijstje van Koeman en president Joan Laporta, die onlangs nog aankondigde volgende week een nieuwe aanwinst te presenteren.

Lenglet, vorig seizoen goed voor 33 competitiewedstrijden onder Koeman, is tevreden met hoe de Nederlandse coach het heeft aangepakt in zijn beginperiode. 'Hij heeft geweldig werk verricht in zijn eerste jaar. We hadden moeilijke periodes, maar we hebben ook onze kwaliteiten laten zien. Ik hoop dat we deze progressie voort kunnen zetten in het komende seizoen. Het gaat de goede kant op.'

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.