Koeman kan niet wachten: 'bonusaanwinst' Ansu Fati komt eraan bij Barcelona

Reacties

Barcelona heeft zijn voorhoede al versterkt met Sergio Agüero en Memphis Depay en Ronald Koeman hoopt snel ook een 'bonusaanwinst' voor zijn aanvalslinie te kunnen begroeten. Ansu Fati maakt goede stappen in zijn herstel en ziet eindelijk weer licht aan het einde van de tunnel.

Koeman kan niet wachten: 'bonusaanwinst' Ansu Fati komt eraan bij Barcelona
© Pro Shots

Koeman begon afgelopen weekend met zijn groep aan de voorbereiding op een nieuw seizoen en ook Fati meldde zich voor de gebruikelijke tests. Bij de eerste training, die maandag werd afgewerkt, verscheen de aanvaller echter nog niet op het veld. Fati zit in de laatste fase van het herstel van zijn knieblessure en keert terug naar Madrid, waar hij met een fysiotherapeut van de Spaanse voetbalbond hard werkt aan zijn revalidatie.

Koeman kan niet wachten tot het moment dat het licht op groen springt. De trainer heeft veel vertrouwen in de pas achttienjarige Fati, die bij de start van het Koeman-tijdperk ook basisspeler was bij Barcelona. Hij bezorgde de Nederlander een vliegende start, door in de eerste competitiewedstrijd tegen Villarreal twee keer te scoren en een assist te leveren (4-0). Fati was hierna ook nog trefzeker tegen Celta de Vigo en in de verloren topper tegen Real Madrid. De aanvaller werd zo de jongste doelpuntenmaker ooit in een Clásico.

Fati is ook al de jongste doelpuntenmaker ooit voor Barcelona in La Liga, de jongste basisspeler én doelpuntenmaker ooit voor Barcelona in Camp Nou, de jongste doelpuntenmaker ooit in de Champions League en de jongste doelpuntenmaker ooit voor Spanje. De vleugelflitser had bij het begin van zijn carrière duidelijk de wind in de rug staan, maar begin november sloeg het noodlot toe.

In de thuiswedstrijd tegen Real Betis liep Fati een knieblessure op. De aanvaller liet zich halverwege vervangen en uit onderzoek bleek dat hij een scheurtje in zijn meniscus had opgelopen. Fati moest geopereerd worden en zou volgens de verwachting zo'n vier maanden buitenspel staan. Het herstel verliep echter moeizaam en in januari werd Fati opnieuw geopereerd. Ook nu weer: weinig succes. Een derde operatie in mei maakte een einde aan zijn seizoen én aan de EK-droom.

Inmiddels is het alweer ruim acht maanden geleden dat Fati zijn laatste wedstrijd voor Barcelona speelde. Wanneer hij weer zal aansluiten bij de selectie, zal hij voor Koeman daarom ook echt als een 'bonusaanwinst' gezien worden. Het is nog niet bekend wanneer Fati weer kan meetrainen; de enige update die gegeven is, meldt dat de aanvaller in de laatste fase van zijn herstel zit. Er wordt in ieder geval geen enkel risico genomen met het wonderkind, dat Barcelona nog zoveel te bieden heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.