Fati krijgt bekroning voor topstart onder Koeman

Reacties

Geen speler in La Liga is zo sterk aan het seizoen begonnen als Ansu Fati. De zeventienjarige aanvaller van Barcelona is zaterdag uitgeroepen tot Speler van de Maand.

Fati krijgt bekroning voor topstart onder Koeman
© Pro Shots

Fati heeft een droommaand achter de rug. De tiener debuteerde voor het Spaanse nationale elftal en scoorde bij zijn tweede interland al. De sterke prestaties onder bondscoach Luis Enrique gaf hij een vervolg bij Barcelona. In de seizoensvoorbereiding maakte Fati al indruk en bij de 4-0 zege op Villarreal in de eerste competitiewedstrijd was hij met twee goals en een assist de grote uitblinker. Dat optreden in het laatste weekend van september bleek voor La Liga al voldoende om Fati de Speler van de Maand-award te geven, terwijl veel andere clubs in tegenstelling tot Barcelona al drie keer speelden in september.

Fati is een belangrijke pion in het speelplan van Ronald Koeman. De nieuwe Barça-coach heeft het toptalent een basisplaats gegeven links in de aanval en de jongeling zorgt met zijn loopacties in de diepte voor veel dynamiek in het aanvalsspel. Koeman stipte nog voordat hij werd aangesteld in Camp Nou in Spaanse media Fati al aan als een sleutelspeler, juist vanwege zijn loopacties.

Bij het opgefriste Barcelona krijgt Fati de voorkeur boven Ousmane Dembélé. De Fransman is na veel blessureleed weer helemaal fit, maar moet het doen met een reserverol. Dembélé werd in 2017 nog voor 130 miljoen euro weggekocht bij Borussia Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.