Koeman: 'Ik kan me voorstellen dat het niet makkelijk was voor Frank'

Reacties

Barcelona-trainer Ronald Koeman blikt in een uitgebreid interview in het extra dikke kerstnummer van Voetbal International terug op een turbulent 2020. Het gaat onder meer over zijn vertrek bij Oranje en de prestaties van zijn opvolger Frank de Boer.

Koeman: 'Ik kan me voorstellen dat het niet makkelijk was voor Frank'
© Pro Shots
Dit artikel verwijst naar een verhaal uit de kersteditie van VI. Bestel de extra dikke en luxe editie hier.

Koeman vertelt weinig contact te hebben met de huidige bondscoach. 'Ik heb hem een appje gestuurd en dat was het wel. Verder is er geen contact geweest. Als hij daaraan geen behoefte heeft, vind ik dat verder prima', aldus de 57-jarige trainer, die in augustus de overstap naar Catalonië maakte. Uiteraard is hij het Nederlands elftal wel blijven volgen, hoe vindt hij dat De Boer het doet?

'Goed! Ik heb meteen gezegd dat hij zijn eigen lijn moet volgen. Frank is anders dan ik, qua karakter en ideeën over voetbal. Ik kan me voorstellen dat het voor hem niet makkelijk was, zeker als je ziet hoe het is gegaan. Er worden eerst andere namen genoemd, maar híj krijgt de baan', zegt Koeman.

'Vervolgens kom je bij een groep terecht waar twee jaar lang goed mee is gewerkt en die prima resultaten heeft behaald. Zoiets vergt altijd aanpassingen bij de spelers, de staf en hemzelf. Ik heb dus nog contact met spelers en volgens mij is iedereen nu wel aan elkaar gewend. Ik ben blij dat de resultaten nu goed zijn. Ik hoop dat ze alles winnen, dat zou betekenen dat het Nederlandse voetbal echt weer op de goede weg is.'

Lees in het kerstnummer en op VI PRO het hele interview met Koeman, die een bijzonder turbulent jaar achter de rug heeft. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.