Koeman hoopt dat Barcelona wraak neemt op Bayern: 'Een unieke kans'

Reacties

Barcelona-trainer Ronald Koeman treft dinsdagavond de ploeg die hem op een bepaalde manier zijn huidige baan heeft bezorgd. Dertien maanden geleden werden de Catalanen vernederd door Bayern München, waarna de Nederlander werd aangesteld. Nu is het tijd voor wraak.

Koeman hoopt dat Barcelona wraak neemt op Bayern: 'Een unieke kans'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 3
Bayern München
Bayern München

Barcelona speelt dinsdag tegen Bayern, hetgeen de officiële start van het CL-seizoen van de Catalanen (en uiteraard ook de Duitsers) betekent. In aanloop naar dat duel kreeg Koeman eerder al slecht nieuws over Sergiño Dest, later op de dag werd ook nog bevestigd dat Martin Braithwaite de komende tijd niet inzetbaar is. Hij ondergaat een dezer dagen een knie-operatie. Catalaanse media meldden eerder al dat hij drie tot vier maanden niet inzetbaar zou zijn.

In aanloop naar de kraker tegen Bayern besprak Koeman (die eerder steun kreeg van Sergio Busquets) onder meer de snoeiharde 8-2 nederlaag van Barça tegen Der Rekordmeister, in de kwartfinale van de Champions League in 2019/20. Na dat duel werd Quique Sétien ontslagen en Koeman aangesteld. 'Maar dan hebben we het over iets van meer dan een jaar geleden', wilde de Nederlander die wedstrijd niet uitgebreid bespreken. Maar, zo stelde hij nog wel: 'Voor degenen die die wedstrijd hebben meegemaakt, kunnen we iets rechtzetten. Daarvoor hebben we een unieke kans.'

Bayern-goalie Manuel Neuer over het veelbesproken duel. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook kreeg Koeman de vraag of Barcelona de Champions League dit seizoen kan winnen. 'Daar kan ik nu geen antwoord op geven. Morgen kunnen er conclusies getrokken. Laat ik dit zeggen: vorig seizoen was Chelsea geen favoriet, maar hebben ze toch gewonnen', aldus Koeman, die summier inging op het gedoe rondom een eventueel nieuw contract, waar hij zich eerder al over uitsprak. 'Er worden geen voorwaarden gesteld aan die contractverlenging', verklapte hij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.