Busquets steekt de Barcelona-loftrompet over Memphis én Koeman

Reacties

Sergio Busquets is blij dat Memphis Depay naar Barcelona is gekomen. Ook heeft de ervaren middenvelder en aanvoerder van de Catalanen alle vertrouwen in trainer Ronald Koeman.

Busquets steekt de Barcelona-loftrompet over Memphis én Koeman
Barcelona
Barcelona
0 - 3
Bayern München
Bayern München

Barça opent de nieuwe Champions League-campagne dinsdagavond met een thuiswedstrijd tegen Bayern München. De gedachten gaan dan uiteraard meteen terug 14 augustus 2020, toen de Catalanen in de kwartfinale met 8-2 werden vernederd door de Duitsers. 'Dat was bijzonder moeilijk te accepteren, maar dat is voetbal', aldus Busquets. 'Er is tijd voorbijgegaan, ik heb er alle vertrouwen in dat alles deze keer anders zal zijn.'

Ook werd Busquets gevraagd naar de situatie van trainer Koeman, die de afgelopen maanden niet altijd op één lijn zat met voorzitter Joan Laporta. 'Als zij een probleem hebben met elkaar, dan moeten ze daar samen over praten. Maar volgens mij is dat niet het geval', denkt de middenvelder, die blij is met de Nederlandse coach. 'Natuurlijk heb ik vertrouwen in hem. We komen uit een moeilijke situatie, maar roeien nu allemaal dezelfde kant uit.'

Deze zomer vertrok Lionel Messi uiteraard bij Barça. 'Ik was in shock, vanwege alles wat Leo betekende voor mij en mijn familie', geeft Busquets toe. 'Het was lastig, maar nu moet de knop om.' Dat gebeurt onder meer mét Memphis, die naar Barcelona kwam. 'Hij is heel goed begonnen, heeft het team geholpen met goals, assists en hard werk. Ook heeft hij een goede connectie met de fans. Hij is een open jongen, spelers zoals hij zijn altijd welkom bij Barça', is Busquets tot slot lovend.

Bayern-goalie Manuel Neuer over de veelbesproken 8-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.