Koeman hevelt supertalent Fati definitief over naar selectie

Reacties

Ansu Fati speelde al 33 duels in het shirt van Barcelona, maar pas dit seizoen wordt hij definitief bij de hoofdmacht gehaald. De nog altijd maar zeventienjarige aanvaller krijgt ook een nieuw rugnummer en de clausule in zijn contract krijgt een flinke opwaardering, zo meldt Barça.

Koeman hevelt supertalent Fati definitief over naar selectie
© Pro Shots

Vorig jaar kreeg Fati in december al een opwaardering van zijn contract, waarin de clubleiding van Barcelona de nodige afspraken maakte. Een van die afspraken was dat de clausule in het contract van Fati, toen nog vastgesteld op 170 miljoen euro, opgewaardeerd zou worden als hij definitief deel zou worden van de Barça-selectie. Nu dit zover is, staat er een clausule van 400 miljoen in het contract van Fati.

Sinds zijn debuut voor Barça brak Fati diverse records in Catalonië. Hij werd de jongste doelpuntenmaker uit de clubgeschiedenis en de jongste doelpuntenmaker in het hoofdtoernooi van de Champions League. Na een versnelde procedure rond het Spaanse paspoort van Fati werd de jongeling afgelopen september ook de jongste doelpuntenmaker ooit in de geschiedenis van het Spaanse nationale elftal.

Fati gaat in het nieuwe seizoen met rugnummer 22 spelen, dat nummer was eerst nog in bezit van de inmiddels naar Internazionale vertrokken Arturo Vidal. De in Guinee-Bissau geboren aanvaller miste de eerste twee oefenduels onder trainer Ronald Koeman, in de strijd om de Trofeu Joan Gamper kwam Fati wel in actie. Barça opent komende zondag officieel het seizoen, in La Liga is Villarreal de eerste tegenstander.

Zo speelt het 'nieuwe' Barcelona van Koeman: 'Frenkie heeft geen excuses meer'
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Ansu Fati
Meer over Ansu Fati
Meer R. Koeman
Meer over R. Koeman
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.