Koeman heeft knoop over Memphis en Wijnaldum nog niet doorgehakt

Reacties

Ronald Koeman weet nog niet of hij zaterdagavond in het EK-kwalificatieduel met Noord-Ierland kan beschikken over Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. De bondscoach van Oranje hakt pas morgenochtend de knoop door.

Koeman heeft knoop over Memphis en Wijnaldum nog niet doorgehakt
© Pro Shots
Noord-Ierland
Noord-Ierland
0 - 0
Nederland
Nederland

Memphis arriveerde bij het Nederlands elftal met een hamstringblessure, terwijl Wijnaldum ziek was. Koeman vertelde tijdens zijn persconferentie dat het beter gaat met de twee, maar weet nog niet of de twee steunpilaren inzetbaar zijn. 'Dat beslis ik morgenvroeg, we hebben nu nog een training. Gini heeft vandaag de helft meegedaan en Memphis delen. Morgen beslis ik of ze meedoen.'

Oranje kan zich zaterdag met een gelijkspel tegen Noord-Ierland plaatsen voor het EK, maar Koeman liet doorschemeren niet al te veel risico willen nemen met Memphis. 'Voor een speler die niet honderd procent fit is, ligt het ook aan het type blessure. Daar zal ik een overweging in maken. Voor een WK-finale of een EK-finale aan het einde van het seizoen sta je er anders in dan zoals nu.'

Koeman houdt dus rekening met de gevolgen van het eventueel opstellen van Memphis. Dat er met Myron Boadu, Luuk de Jong en Wout Weghorst drie andere centrumspitsen in de selectie zitten, weegt niet mee. 'Het gaat erom een beslissing te maken over de fitheid van een speler, ongeacht of ik een spits heb. De keuze omtrent zijn blessure is belangrijker', aldus de bondscoach.

Memphis meldde zich ondanks zijn hamstringblessure wel bij Oranje, maar trainde de hele week apart van de groep. De 25-jarige aanvaller reisde ook gewoon mee naar Noord-Ierland, waartegen hij vorige maand in het thuisduel (3-1) nog zo belangrijk was met twee treffers. Wijnaldum was deze week ziek, maar speelde zondag nog wel gewoon mee met Liverpool tegen Manchester City.

Of Koeman al zijn opstelling in gedachten had voordat hij te maken kreeg met de blessures? 'Grotendeels wel. We hebben veelal met dezelfde mensen gespeeld steeds. Dus op een gegeven moment heb je je elftal wel staan. Nu met Donyell Malen, Memphis Depay en Wijnaldum moet je kijken naar iets anders, maar er zijn genoeg spelers die dat niveau ook kunnen brengen.'

Zoet
Ook qua keepers maakt Koeman pas zaterdagochtend een keuze. Jasper Cillessen staat zoals altijd op doel, maar of Jeroen Zoet of Marco Bizot de tweede keeper is, bepaalt de bondscoach op de dag zelf. 'We hebben met Jeroen gesproken en we maken morgen kenbaar wie er van de bank moet komen als dat nodig is', aldus Koeman. Hij reageerde daarmee op het feit dat Zoet afgelopen weekend door PSV-coach Mark van Bommel gepasseerd werd als eerste doelman. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep C EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
8
7
0
1
30-7
+23
21
2
Nederland
8
6
1
1
24-7
+17
19
3
Noord-Ierland
8
4
1
3
9-13
-4
13
4
Wit-Rusland
8
1
1
6
4-16
-12
4
5
Estland
8
0
1
7
2-26
-24
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.