Koeman heeft afspraken gemaakt met KNVB over Barcelona

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman heeft met de KNVB een afspraak gemaakt dat hij onder bepaalde voorwaarden mag vertrekken naar Barcelona als de kans zich voordoet. Dat heeft directeur Nico-Jan Hoogma zondagochtend laten weten op FOX Sports.

Koeman heeft afspraken gemaakt met KNVB over Barcelona
© Pro Shots

Hoogma werd tijdens het programma Goedemorgen Eredivisie gevraagd naar de mogelijkheid dat Koeman volgend jaar zomer naar Barcelona vertrekt, mocht de voormalige club van de oud-international voor hem aankloppen bij de KNVB. Hoogma stelde vervolgens dat er 'afspraken over zijn gemaakt'. De bondscoach heeft een contract tot medio 2022 en zal dan ook niet gratis vertrekken. 'Daar moeten ze wat voor betalen.' Hoeveel wilde Hoogma niet zeggen.

Bij de afspraken die zijn gemaakt, gaat het alleen om Barcelona. Voor andere eventueel geïnteresseerde clubs gelden ze dus niet, bevestigde Hoogma. De Catalaanse grootmacht heeft dan ook een speciale plek in het hart van Koeman, die er tussen 1989 en 1995 de beste jaren van zijn loopbaan beleefde. 'Ronald heeft al heel lang te kennen gegeven dat hij ooit een keer trainer wil zijn bij Barcelona. Laten we zien wat er gaat gebeuren', zei Hoogma.

Podcast over Koeman: 'Hij grijpt zijn kans als Barcelona komt'

De naam Koeman duikt eens in de zoveel tijd op in Spanje. Zo werd hij vorig jaar nog genoemd als kandidaat toen trainer Ernesto Valverde ter discussie stond in Camp Nou. Het contract van de huidige coach van Barça loopt in 2020 af. Hoogma hoopt uiteraard niet dat Koeman tussentijds vertrekt. 'Succes met het Nederlands team zal hem zeker helpen, maar ik hoop dat wij het traject afmaken en tot aan het WK in Qatar samen zijn.'

Dat zal mede afhangen van het evaluatiemoment dat is ingelast in het contract van Koeman, die tot en met het WK 2022 in Qatar vastligt. In 2020 gaan de partijen met elkaar om tafel om te bespreken of de samenwerking naar ieders wens verloopt. Hoogma is tot nu toe erg tevreden en hoopt niet dat Barcelona zich volgend jaar meldt in Zeist. 'Ik hoop dat wij nog heel lang kunnen samenwerken, want ik vind dat het uitstekend gaat.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.