Koeman gunt Pedri rust met oog op naderende EK-uitnodiging

Reacties

FC Barcelona speelt de laatste wedstrijd van het La Liga-seizoen niet om de titel, maar om des keizers baard. Het heeft coach Ronald Koeman doen besluiten om met het oog op het naderende EK rust te geven aan de achttienjarige Pedri.

Koeman gunt Pedri rust met oog op naderende EK-uitnodiging
© Pro Shots
Eibar
Eibar
0 - 1
Barcelona
Barcelona

Pedri is de enige speler van Barcelona die álle wedstrijden in La Liga meedeed dit seizoen, maar de 38ste wedstrijd van het seizoen mag de jongeling volgens verschillende Spaanse media laten schieten van Koeman. De jongeling mag op een korte vakantie naar Tenerife, waar hij geboren is, alvorens hij van Luis Enrique een uitnodiging voor het EK zal krijgen. Het seizoen van Barcelona is immers voorbij na de teleurstellende nederlaag tegen Celta de Vigo.

Naast de 37 wedstrijden in La Liga speelde Pedri ook nog vijftien wedstrijden in andere competities. Inclusief wedstrijden in de Champions League het Copa del Rey-toernooi én de strijd om de Supercopa komt Pedri's seizoenstotaal op 52 wedstrijden. Zijn stormachtige ontwikkelingen zorgde in maart tevens voor de eerste oproep voor het Spaanse nationale elftal. Koeman kreeg destijds nog lovende woorden van bondscoach Luis Enrique: 'Zijn overtuiging om jonge spelers uit de opleiding te gebruiken vind ik erg goed. Het is moeilijk, maar ik vind het goed.'

Pedri speelde al drie interlands voor Spanje, allemaal in het kwalificatietoernooi voor het WK 2022 in Qatar. Tegen Kosovo leverde de middenvelder van Barcelona ook een assist af. In de groepsfase van het EK is Spanje ingedeeld in Groep E bij Zweden, Polen en Slowakije.

Spelersprofiel

Pedri


Geboortedatum:
25 november 2002
Leeftijd:
21
Geboorteplaats:
Tegueste
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,74 m
Gewicht:
60 kg
Huidige club:
Barcelona
Nationaal team:
Spanje Onder 23
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.