Barcelona geeft het wéér weg: Koeman kan titel nu echt vergeten

Barcelona kan de landstitel definitief vergeten. De ploeg van Ronald Koeman verloor op de voorlaatste speeldag van Celta de Vigo, nadat het nog wel op voorsprong was gekomen. Atlético en Real Madrid zijn daardoor niet meer te achterhalen.

Barcelona
Barcelona
1 - 2
Celta de Vigo

Barça wist dat het na het 3-3 gelijkspel van afgelopen week tegen Levante al nagenoeg onmogelijk was om nog kampioen te worden en dat is na zondagavond helemaal het geval. Bij een overwinning op Celta had de Copa del Rey-winnaar nog een kans gehad bij een misstap van Atlético, maar weer lukte het niet om een voorsprong vast te houden.

Dankzij Lionel Messi nam Barça ook tegen Celta nog wel de leiding. Na een afgemeten voorzet van Sergio Busquets tekende de Argentijnse sterspeler met een zeldzame kopbal voor zijn dertigste competitiegoal van het seizoen. Net als tegen Levante en eerder Granada (1-2) was die voorsprong niet aan de ploeg van Koeman besteed.

Tien minuten na de 1-0 van Messi trok Santi Mina de stand gelijk. Na een counter kreeg de aanvaller de tijd om een voorzet van Iago Aspas te controleren en liet hij Marc-André ter Stegen kansloos met een geplaatst schot van buiten het strafschopgebied. En die klap kwam Barça, waar Frenkie de Jong ontbrak door een schorsing, niet meer te boven.

Na rust waren de beste kansen zelfs voor Celta. Zo moest Ter Stegen halverwege de tweede helft redden op een inzet van Denis Suárez (ex-Barça) en nadat Clément Lenglet binnen elf minuten twee gele kaarten had geïncasseerd, deelde Santi Mina vlak voor tijd de genadeklap uit nadat een voorzet vanaf de rechterkant tegen de lat was beland.

Uitgerekend vlak daarvoor had invaller Martin Braithwaite nog een grote kans onbenut gelaten toen hij een voorzet van Jordi Alba niet goed controleerde. Ook invaller Sergiño Dest kon de pijnlijke nederlaag niet meer voorkomen, waardoor Barça het seizoen in mineur afsluit en het ongetwijfeld weer over de toekomst van Koeman zal gaan.