Koeman en aangever Klaassen na wéér een zware bevalling door in Europa

Reacties

Manager Ronald Koeman en Davy Klaassen hebben zich met Everton geplaatst voor de laatste voorronde van de Europa League. Voor de tweede keer werd er met het kleinst mogelijke verschil, en de nodige moeite, gewonnen van het nietige MFK Ruzomberok uit Slowakije: 0-1.

Koeman en aangever Klaassen na wéér een zware bevalling door in Europa

Koeman gaf in het heenduel naast Klaassen ook Maarten Stekelenburg en Curaçaos international Cuco Martina basisplekken. Donderdag moesten de twee laatstgenoemden hun plekje echter afstaan aan respectievelijk Jordan Pickford - de jonge, maar peperdure keeper maakte zijn debuut - en talent Tom Davies. Ook nieuwkomers Michael Keane, Sandro Ramírez en de teruggekeerde Wayne Rooney (foto) mochten starten.

Maar het was uiteindelijk een invaller die het tweeluik besliste. Jongeling Dominic Calvert-Lewin mocht na 69 minuten invallen voor Ramírez, en zorgde negen minuten voor het laatste fluitsignaal voor de eindstand. Dat deed hij op aangeven van Klaassen, die de jongeling met een strakke pass vanaf het middenveld wegstuurde. Overtuigen deed Everton wederom niet, maar Koeman en co gaan wel door naar de play-offs van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.