Koeman-connectie helpt droomkandidaat Van Bronckhorst naar Rangers

Reacties

Giovanni van Bronckhorst was de gedroomde opvolger van Steven Gerrard bij Rangers FC. De oud-international was zeker geen onbekende voor sportief directeur Ross Wilson, die bij Southampton samenwerkte met Ronald Koeman.

Koeman-connectie helpt droomkandidaat Van Bronckhorst naar Rangers
© Pro Shots

Wilson was tussen 2015 en 2019 technisch directeur en scout bij de Premier League-club en maakte Koeman toen een jaar mee als manager. 'Ik volgde hem al een tijdje', zegt Wilson op het clubkanaal over de aanstelling van Van Bronckhorst, die assistent was van Koeman bij Feyenoord. 'Ronald vertelde bij Southampton over hem en zijn potentie als trainer. Dat heeft hij absoluut waargemaakt. Hij is iemand die spelers wil trainen en beter wil maken en elke dag met het team wil werken. Hij is een fantastisch persoon die echt goed bij Rangers past, de supporters kennen hem natuurlijk al goed, en hij durft jonge spelers een kans te geven.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Rangers sprak met meerdere kandidaten, maar het was al snel duidelijk dat Van Bronckhorst de uitverkorene was. 'Hij heeft meer dan duidelijk gemaakt dat hij uitstekend bij Rangers past en kent de club natuurlijk. Dat was geen vereiste, maar hij kent de club en de selectie al en is enorm enthousiast over de mogelijkheden', vervolgt Wilson, die ook de hoogte is van de prestaties van Van Bronckhorst bij Feyenoord, dat in 2017 voor het eerst in achtien jaar kampioen werd onder hem. 'Hij heeft zichzelf al bewezen als jonge coach en heeft fantastisch werk verricht bij Feyenoord. Dat is een club met hoge verwachtingen, maar het was niet de verwachting dat hij de vijf prijzen won die hij heeft gewonnen.'

Werkvergunning
Van Bronckhorst is pas de zeventiende (!) manager in de 149-jarige clubhistorie van Rangers, waar hij na Dick Advocaat de tweede Nederlandse manager is. Het duurt nog wel eventjes voordat hij op de bank zit. Het bekerduel van aanstaande zondag met Hibernian komt door het afronden van zijn werkvergunning te vroeg. Van Bronckhorst, tussen 1998 en 2001 al succesvol speler van Rangers, zal dan wel in het stadion zitten. 'We zullen hem heel snel in Glasgow zien en hij zal ook heel snel in de dug-out zitten, maar zondag nog niet', aldus Wilson. Mogelijk kan Van Bronckhorst volgende week donderdag debuteren in de Europa League, als Rangers thuis speelt tegen Sparta Praag.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Rangers FC
Meer over Rangers FC
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.