Koeman brengt positief nieuws over De Jong

Reacties

Frenkie de Jong komt zeer waarschijnlijk zondagavond gewoon in actie voor Barcelona in de eerste competitiewedstrijd tegen Real Sociedad. De Oranje-international is hersteld van een verrekking in zijn rechterbeen.

Koeman brengt positief nieuws over De Jong
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
4 - 2
Real Sociedad
Real Sociedad

Door die fysieke klachten miste De Jong de laatste oefenwedstrijd van Barcelona tegen Juventus (3-0 overwinning). Ronald Koeman werd zaterdag tijdens zijn persconferentie gevraagd naar de situatie van zijn landgenoot. 'Frenkie heeft in de voorbije twee dagen volledig meegetraind en als er geen onverwachte ontwikkelingen zijn, dan kan hij zondagavond spelen', reageerde de coach.

Voor Koeman is de terugkeer van de 24-jarige spelmaker een welkome opsteker, want er zijn flink wat personele zorgen bij Barcelona. Tegen Sociedad kan geen beroep worden gedaan op Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé, Sergio Agüero en Ansu Fati. Over laatstgenoemde klonk Koeman wel hoopvol. Fati liep op 7 november vorig jaar een zware knieblessure op en kwam sindsdien niet meer in actie. Met het herstel van de achttienjarige aanvaller gaat het goed, de verwachting is dat het Spaanse toptalent over twee tot drie weken al bij de groepstraining kan aansluiten.

Koeman besprak tijdens zijn persconferentie ook nog het mogelijk versterken van de selectie om de blessureproblemen op te vangen. Lees hier wat hij daarover zei.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.