Koeman begint bij Barça: zonder Messi, maar mét Suárez en Vidal

Reacties

Ronald Koeman heeft maandagavond zijn eerste training als coach van Barcelona geleid. Slechts dertien spelers uit de A-selectie waren van de partij. Lionel Messi ontbrak zoals verwacht.

Koeman begint bij Barça: zonder Messi, maar mét Suárez en Vidal
© Pro Shots

Waar een speler als Ivan Rakitic daar vanwege zijn op handen zijnde vertrek naar Sevilla toestemming voor had, gold dat niet voor Messi. De Argentijnse sterspeler meldde zich zondag al niet voor de verplichte coronatest, waardoor hij een dag later logischerwijs ook ontbrak op de eerste training onder leiding van Koeman. De 33-jarige aanvoerder wenst zoals bekend te vertrekken, maar een oplossing is nog niet in zicht.

Luis Suárez en Arturo Vidal waren maandag wel gewoon van de partij, hoewel de twee routiniers van Koeman te horen hebben gekregen dat ze naar een andere club mogen uitkijken. Vidal lijkt op weg naar Inter. Met verder nog Jordi Alba, Gerard Piqué, Sergi Roberto, Neto, Ousmane Dembélé, Junior Firpo en Ronald Aráujo waren er in totaal negen spelers die in de wedstrijdselectie zaten tijdens de afstraffing tegen Bayern München (8-2).

De door interlandverplichtingen en blessures uitgedunde spelersgroep van Barcelona - Koeman miste los van Messi om die reden in totaal zeventien spelers - werd aangevuld met spelers die zijn teruggekeerd van een verhuurperiode (Rafinha, Oriol Busquets, Moussa Wagué en Matheus Fernandes) en zes spelers uit het B-elftal: Ilaix Moriba, Konrad de la Fuente, Arna Tenas, Sergio Akieme, Jorge Cuenca en Monchu.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De veelzeggende cover van Sport.
De veelzeggende cover van Sport.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.