Koekoek Messi, Crouch de cabaretier, Chadli in vorm

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Koekoek Messi, Crouch de cabaretier, Chadli in vorm

• Een panna uitdelen: iedere speler geniet ervan. Maar Lionel Messi door de benen spelen, dat is toch wel het summum. Het lukte de Kroaat Milan Badelj woensdagavond tijdens de vriendschappelijke interland tegen Argentinië (2-1 zege overwinning voor de Argentijnen).

Peter Crouch is spits van beroep, maar de aanvaller van Stoke City toont met onderstaande tweet als cabaretier ook wel een eind te kunnen komen. De boomlange Engelsman nam de FIFA op de hak. Wij konden dit stukje zelfspot van Crouch wel waarderen.

'Ik weet niet of dit mijn beste vorm ooit is: ook in mijn laatste jaar bij Twente speelde ik sterk.'
Nacer Chadli geniet. Bij Tottenham Hotspur en de Belgische nationale ploeg laat hij zien in vorm te zijn. Hij evenaart naar eigen zeggen de vorm waarmee hij bij Twente een transfer verdiende. (Het Nieuwsblad).

'Het doet pijn, want ik heb bij Liverpool vorig jaar veel laten zien. Ik weet zeker dat het komt door wat er tijdens het WK is gebeurd.'
Luis Suarez heeft de eerste schifting met betrekking tot de Ballon d'Or (Gouden Bal) niet overleefd en volgens de Uruguayaan is zijn beet in de schouder van Giorgio Chiellini daarvan de oorzaak. Terecht vindt de voormalig Ajacied het allerminst. 'In dat geval moet men ook kijken naar andere spelers die niets hebben gedaan tijdens het WK', verwijst hij naar andere falende sterren op het WK. (Goal.com)

• Voor Rio Ferdinand zijn de wittebroodsweken van Daley Blind bij Manchester United een feest der herkenning. De Nederlander kreeg onlangs kritiek omdat hij altijd voor een veilige oplossing zou kiezen en aan de bal nooit eens risico neemt. Ferdinand, die afgelopen zomer United verruilde voor QPR, denkt dat het allemaal wel goed komt getuige zijn tweet.

• Rodney Ubbergen, derde keeper van FC Oss, stuurde donderdagavond een opmerkelijk twitterbericht de wereld in. Terwijl zijn vriendin, topmodel Kim Feenstra, lekker staat te douchen post de gehurkte Ubbergen dit:

Jong Oranje ging donderdagavond met 3-1 onderuit tegen Jong Duitsland. Voor rust waren de Nederlandse beloften volkomen kansloos, na de pauze herstelden zij zich enigszins. Bekijk hieronder de samenvatting.

'Ik speel liever vandaag dan morgen bij Liverpool'
Divock Origi speelt dit seizoen op huurbasis voor het Franse Lille, maar als het aan de Belgische spits ligt keert hij deze winter al terug naar zijn oorspronkelijke werkgever Liverpool. (Daily Mirror)

• Dat Luis Suarez bij tijd en wijle ongrijpbaar is weten we. Maar Costa Rica-verdediger Giancarlo González maakt het wel heel bont. Tijdens de vriendschappelijke interland tussen Costa Rica en Uruguay werd het shirt van de Barcelona-aanvaller aan flarden gescheurd. En zelfs dan is Suarez niet te stoppen.

• Overigens kwam Luis Suarez zelf ook tot scoren tijdens het oefenduel.

'Ik doe het niet voor het geld'
Jerrel Hasselbaink verdient als manager van vierde divisionist Burton Albion een slordige vijftigduizend euro per jaar. Even voor de goede orde: dat bedrag verdiende hij als aanvaller van Chelsea per week! De voormalige Oranje-international heeft laten weten in dit geval niet voor het geld te hebben gekozen, maar voor de club. (Daily Mail)

'Trots op mijn huidskleur, maar zie mezelf niet als rolmodel voor zwarte mensen'
We blijven bij de kersverse manager van Burton Albion. Niet alleen het 'lage' salaris van de voormalige topspits werd besproken in de Engelse media, maar ook het feit dat Jerrel Hasselbaink pas de derde donkere manager is in het Engelse betaald voetbal kwam aan bod. Hasselbaink zelf lijkt niet onder de indruk, maar zijn oude ploegmaat van Chelsea en Oranje wel. Mario Melchiot feliciteerde Hasselbaink gisteren al. (The Guardian)

'Volgens mij is Cech nog steeds een doelman met veel kwaliteiten. Een van de beste ter wereld, als je het mij vraagt. Maar als doelman wil je spelen. Als ik in zijn schoenen zou staan, zou ik vertrekken.'
• Was getekend: Thibaut Courtois, de Belgische doelman die bij Chelsea de concurrentiestrijd won van zijn Tsjechische collega (Sky Sports).

'Afgelopen seizoen hebben we 1,3 miljoen shirts verkocht. Dat is meer dan alle andere Bundesliga-clubs bij elkaar en een nieuw record.'
• Zoals al jaren bekend is Bayern München niet alleen op het veld succesvol, maar ook ernaast. Andreas Jung, commercieel directeur van de Beierse grootmacht, bevestigt dat Bayern voor het eerst de grens van een miljoen verkochte shirts heeft geslecht. (Sport1.de)

• Chelsea-manager José Mourinho steekt de Britse tennisser Andy Murray een hart onder de riem nadat hij vlak daarvoor alle hoeken van de baan heeft gezien tegen de oppermachtige Roger Federer.

• De Nederlandse bevolking heeft Feyenoord voor het tweede jaar op rij verkozen als meest onmisbare voetbalclub in het land. Dat blijkt uit een grootscheeps onderzoek van de EURIB, het Europees instituut voor merken, naar de onmisbaarheid daarvan.

'Praten over de prestaties van Wayne Rooney bij Manchester United kills me'
Steven Gerrard heeft bewondering voor de captain van Engeland, maar zijn goede prestaties van de laatste jaren bij aartsrivaal Manchester United kan hij maar moeilijk aanzien. De middenvelder van Liverpool gunt Rooney wél de titel van Engelands topscorer aller tijden. De aanvaller van United, die zaterdag zijn honderdste interland speelt namens The Three Lions, staat op 43 treffers, zes minder dan legende en recordhouder Sir Bobby Charlton.'

'Götze krijgt twaalf miljoen euro per jaar, ik 35 cent per kilometer.'
• Ook hier konden we wel om lachen. David Artell voetbalt voor Gibraltar en keek als volgt vooruit naar het duel van vanavond tegen Duitsland, dat in het EK-kwalificatieduel uiteindelijk 'maar' met 4-0 te sterk was. (BILD)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.