KNVB zet tóch streep door Eredivisie-voetbal op zondagavond

Reacties

De KNVB heeft op het laatste moment alsnog besloten om tóch een streep te zetten door het aanvangstijdstip van zondagavond 20.00 uur. Dat betekent dat er komend seizoen slechts incidenteel Eredivisie-duels op die tijd gespeeld worden.

KNVB zet tóch streep door Eredivisie-voetbal op zondagavond

In het concept competitieprogramma dat werd verstuurd aan de clubs stond eerder nog te lezen dat er komend seizoen achttien duels op zondagavond 20.00 uur gespeeld zouden gaan worden, om te beginnen met Feyenoord - Sparta Rotterdam op 4 augustus. 'Nu blijkt dat dit een te grote impact heeft op het merendeel van de lokale autoriteiten en de supporters, hebben we besloten dit af te blazen', aldus manager competitiezaken Jan Bluyssen.

Het plan is in een laatste bespreking gesneuveld, meldt de KNVB. 'In principe waren alle clubs gebonden aan één thuiswedstrijd op dat tijdstip, maar dit had altijd gebruikt kunnen worden voor clubs die terugkomen van een verre uitwedstrijd in de Europa League.' Dat gaat nu dus niet door. Maar: 'Indien op sportieve gronden gewenst, zullen we per keer kijken of er wel een zondagavondwedstrijd om 20.00 uur kan worden ingepland', aldus Bluyssen.

De discussie over spelen op zondagavond loopt al twee jaar. Eerder schoten de clubs het nog volledig af. Ze vreesden voor teruglopende bezoekersaantallen. Onder anderen de vertrekkende directeur Hans Nijland van FC Groningen was fel tegenstander. 'Hoe bedenk je het? Onbestaanbaar, daar maak je geen hond blij mee', zei hij vorig jaar.

Hij laat tevens weten dat er wedstrijden van clubs die Europees spelen verschoven kunnen worden, zoals dit seizoen met Ajax een paar keer het geval was. 'Zoals gezegd willen we de clubs die Europees spelen, maar ook clubs die ver komen in de TOTO KNVB Beker, de ruimte geven om zo optimaal mogelijk te presteren. Daarom zullen we in de eerste week van september, als we weten hoeveel clubs de groepsfase van de Europese toernooien halen, en in de laatste week van december, als we weten hoeveel clubs doorgaan naar de knock-outfase, eventueel meerdere verschuivingen doorvoeren in het competitieprogramma.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.