Primeur in Eredivisie: Feyenoord-Sparta op zondagavond

Reacties

In de Eredivisie worden komend seizoen ook wedstrijden op zondagavond om 20.00 uur gespeeld. Dat blijkt uit het concept competitieprogramma dat is verstuurd aan de clubs.

Primeur in Eredivisie: Feyenoord-Sparta op zondagavond

Het gaat in totaal om achttien wedstrijden, om te beginnen met Feyenoord-Sparta Rotterdam op 4 augustus. Vanuit FOX bestond al langer de wens voor een latere aftraptijd, zodat de wedstrijden over de hele zondag uitgesmeerd kunnen worden en de kijkers langer vastgehouden kunnen worden.

De discussie over spelen op zondagavond loopt al twee jaar. Eerder schoten de clubs het nog af. Ze vreesden voor teruglopende bezoekersaantallen. Onder anderen de vertrekkende directeur Hans Nijland van FC Groningen was fel tegenstander. 'Hoe bedenk je het? Onbestaanbaar, daar maak je geen hond blij mee', zei hij vorig jaar. Tijdens het openingsweekend staan verder Vitesse-Ajax en FC Twente-PSV op het programma. Bekijk hieronder de eerste speelronde.

Noot: een paar uur na de bekendmaking van dit concpet competitieprogramma heeft de KNVB alweer besloten om een streep te zetten door het plan.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.