KNVB willigt verzoek Feyenoord toch in: duel met Heracles verplaatst

Reacties

Het Eredivisie-duel van Feyenoord met Heracles Almelo is toch verplaatst. Op verzoek van de Rotterdammers wordt het duel nu afgewerkt op woensdag 1 december (aftrap 20.00 uur), meldt de KNVB donderdagmiddag.

KNVB willigt verzoek Feyenoord toch in: duel met Heracles verplaatst
© Pro Shots

Feyenoord had het verzoek tot verplaatsing neergelegd bij de voetbalbond, nadat het Conference League-duel met Maccabi Haifa twee dagen was vervroegd. Wegens een nationale feestdag in Israël verplaatste de UEFA de eerste groepswedstrijd van donderdag 16 naar dinsdag 14 september. Daardoor zat het uitduel in Israël wel erg kort op het eerste competitieduel na de interlandperiode met Heracles Almelo van zondag 12 september.

Aanvankelijk wenste de KNVB niet mee te werken​​​​​​​ aan de wens van Feyenoord, maar nu is het verzoek alsnog ingewilligd. 'Na zorgvuldige afweging van bovenstaande bijzondere omstandigheden en overleg met de Eredivisie CV heeft de KNVB geconcludeerd dat een eenmalige verplaatsing naar een ander moment in het competitieprogramma gerechtvaardigd is', meldt de voetbalbond in een verklaring op de website.

In het kader van de veranderagenda mogen Nederlandse clubs bij de KNVB het verzoek neerleggen om een competitiewedstrijd te verplaatsen als dit de Europese prestaties bevordert. Feyenoord was van mening dat het Eredivisie-duel met Heracles niet in het weekend van 11 en 12 september kon worden gespeeld door de FIFA verlengde interlandperiode voorafgaand aan speelronde vier en het vanwege de coronamaatregelen lastiger in- en uitreizen van Israël.

Di 14 sep. 2021

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.