Feyenoord en KNVB steggelen over verplaatsing competitieduel

Reacties

Feyenoord en de KNVB worden het niet met elkaar eens over de verplaatsing van de aankomende competitiewedstrijd van de Rotterdammers tegen Heracles Almelo. Feyenoord wil dit duel pas op een midweekse datum in december afwerken, maar de KNVB werkt daar vooralsnog niet aan mee.

Feyenoord en KNVB steggelen over verplaatsing competitieduel
© Pro Shots

Feyenoord plaatste zich voor de groepsfase van de Conference League en zal zijn wedstrijden in dit toernooi normaal gesproken op donderdagen afwerken. Vanwege een nationale feestdag in Israël wordt het eerste groepsduel met Maccabi Haifa echter al op dinsdag 14 september gespeeld. Volgens de huidige planning moet Feyenoord twee dagen eerder, op zondag 12 september, in de Eredivisie aantreden tegen Heracles.

De Rotterdammers willen het duel met Heracles verplaatsen en wijzen daarbij naar de afspraken die zijn gemaakt over het meedenken met clubs die Europese wedstrijden spelen. De KNVB voelt er echter niets voor om het duel met Heracles naar december te verzetten en wil de wedstrijd vooralsnog alleen naar zaterdag 11 september halen.

Daar zijn ze bij Feyenoord niet blij mee. 'Het is een lange reis naar Israël en de rusttijd gaat voor een deel in de reistijd zitten', zegt een woordvoerder van Feyenoord tegen het ANP. 'Verplaatsing lijkt ons juist wegens de afgesproken bescherming van Europese clubs, waar vorige week helaas ook al geen uitvoering kon worden gegeven.' De uitwedstrijd tegen FC Utrecht bleef toen op zondag om 12.15 staan, terwijl Feyenoord gevraagd had om die wedstrijd later op de dag af te werken.

Feyenoord verwacht begin volgende week uitsluitsel te krijgen van de KNVB.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.