KNVB vreest voor lege stadions tot einde seizoen

Reacties

De KNVB is er bang voor dat er dit seizoen in de competities geen fans meer welkom zijn in de stadions. Dit blijkt uit een gezamenlijk statement van diverse directeuren betrokken in de voetballerij. De Nederlandse voetbalbond vreest dat versoepelende maatregelen pas ingaan als de competities zijn afgelopen.

KNVB vreest voor lege stadions tot einde seizoen
© Pro Shots

Eric Gudde (directeur betaald voetbal), Jan de Jong (directeur Eredivisie CV) en Marc Boele (directeur Coöperatie Eerste Divisie) spreken zich gezamenlijk uit, nadat een brief met het slechte nieuws is verzonden aan de clubs in de Eredivisie. Daarin meldde de KNVB dat het succesvolle experiment met toeschouwers in stadions voorlopig niet wordt doorgezet.

'Dit besluit is zeer teleurstellend. Alles is vorig weekend prima verlopen, net als in augustus en september, maar omdat de wetswijziging langer duurt vanwege redenen waar wij geen invloed op hebben, is er geen vervolg of continuïteit', wijst de KNVB naar de bureaucratie rondom dit besluit.

Ook bij Feyenoord - Vitesse waren fans aanwezig, maar De Kuip zal voorlopig leeg blijven.
© Pro Shots
Ook bij Feyenoord - Vitesse waren fans aanwezig, maar De Kuip zal voorlopig leeg blijven.

'Als de succesvol verlopen pilot op deze wijze niet wordt gecontinueerd, dan kunnen we helaas alleen maar constateren dat deze pilot slechts een losse flodder was', wordt het statement vervolgd. 'Niet uitlegbaar richting de clubs en fans. Als de wet zoals nu wordt gezegd pas half mei ingaat, dan zijn de competities al afgelopen', doelt de KNVB op het einde van de Eredivisie (16 mei) en Keuken Kampioen Divisie (12 mei).

Er is voor de KNVB nog een beetje hoop. 'Hopelijk komt het kabinet dus snel terug op dit besluit of wordt de wetswijziging alsnog met spoed doorgevoerd. Tot die tijd moeten we in de Eredivisie helaas weer voor lege stoelen spelen en datzelfde geldt na 30 april ook voor de Keuken Kampioen Divisie.'

Vooralsnog gaan we vrijdagavond voor het laatst fans in de Nederlandse stadions zien. De eerdere toestemming voor speelronde 36 van de KKD blijft immers staan. Zo zijn er fans welkom bij wedstrijd SC Cambuur – De Graafschap, de strijd tussen de nummer één en twee van de KKD. Cambuur veroverde eerder al het kampioenschap op het tweede niveau. Voor Go Ahead Eagles en NEC zijn de druiven zuur, die clubs komen pas later in de speelronde in actie tegen respectievelijk Helmond Sport en NAC Breda. Na het besluit het experiment niet te verlengen blijven de stadions in Deventer en Nijmegen dus leeg.

Lees hier het volledige statement op de website van de KNVB.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.