KNVB moet clubs teleurstellen: dit weekend geen fans welkom in Eredivisie

Reacties

Ondanks het positief verlopen experiment in speelronde 30 zijn er dit weekend geen toeschouwers welkom bij de wedstrijden in de Eredivisie. De KNVB heeft geen groen licht gekregen van de overheid. Alle clubs hebben een mail gekregen met daarin uitleg van de voetbalbond.

KNVB moet clubs teleurstellen: dit weekend geen fans welkom in Eredivisie
© Pro Shots

Diverse clubs, waaronder Ajax voor het kampioensduel, waren al begonnen met de voorverkoop. Dit plan gaat dus niet door. Vorige week mochten supporters die vooraf negatief getest waren op het coronavirus het stadion in. Het regende positieve commentaren, maar het experiment krijgt voorlopig geen vervolg.

De KNVB hield juist rekening met een voortzetting, de bond verplaatste de wedstrijd Heracles Almelo - VVV-Venlo daarom al van vrijdag 20.00 uur naar zaterdag 16.30 uur. 'Dit besluit is zeer teleurstellend. Alles is vorig weekend prima verlopen, net als in augustus en september, maar omdat de wetswijziging langer duurt vanwege redenen waar wij geen invloed op hebben, is er geen vervolg of continuïteit', schrijft het KNVB in een gezamenlijk statement van Eric Gudde (directeur betaald voetbal), Jan de Jong (directeur Eredivisie CV) en Marc Boele (directeur Coöperatie Eerste Divisie).

De voetbalbond is niet blij met de gang van zaken. 'Als de succesvol verlopen pilot op deze wijze niet wordt gecontinueerd, dan kunnen we helaas alleen maar constateren dat deze pilot slechts een losse flodder was. Niet uitlegbaar richting de clubs en fans, zeker niet die onvolledige speelronde 36 van de Keuken Kampioen Divisie. Als de wet zoals nu wordt gezegd pas half mei ingaat, dan zijn de competities al afgelopen. Hopelijk komt het kabinet dus snel terug op dit besluit of wordt de wetswijziging alsnog met spoed doorgevoerd.'

Het programma in speelronde 31:


Za 1 mei 2021

Zo 2 mei 2021

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.