KNVB straft Van den Berg flink na veelbesproken rode kaart

Reacties

Joey van den Berg is door de KNVB voor drie wedstrijden geschorst. De aanvoerder van NEC kreeg vrijdagavond een veelbesproken rode kaart, die hem nu dus een aanzienlijke afwezigheid heeft opgeleverd.

KNVB straft Van den Berg flink na veelbesproken rode kaart

Scheidsrechter Christian Mulder was na afloop van NEC - Jong Ajax (1-2) de meestbesproken hoofdrolspeler. In de tweede helft gaf hij de Amsterdammers een in Nijmeegse ogen onterechte vrije trap na een op het oog inderdaad prima tackle op de bal van Van den Berg. De middenvelder reageerde daar woedend op, voor het misbaar dat hij maakte (er was fysiek contact tussen speler en scheidsrechter) kreeg hij direct rood.

NEC-trainer Jack de Gier reageerde na afloop tegenover FOX Sports nog pissig. 'Het was duidelijk geen overtreding van Van den Berg. Zo'n moment is beslissend omdat er een rode kaart op volgt. Iedereen was verbijsterd over die vrije trap. Dit soort scheidsrechters kunnen dit soort duels niet aan. Jammer genoeg liepen de emoties op, de scheidsrechter bleef de fouten opstapelen. De irritatie nam toe, dat merkte je ook bij het publiek.'

Tevens kwam hij met een idee. ​'Ik ga bij de KNVB een verzoek neerleggen om misschien de VAR naar de Keuken Kampioen Divisie te verplaatsen. Ik denk dat we zo scheidsrechters kunnen helpen bij het nemen van beslissingen. De VAR zou prima zijn werk kunnen doen in de Keuken Kampioen Divisie', aldus De Gier, die zelf ook geel kreeg, alweer voor de zesde keer dit seizoen.

​​​​​​De ochtend na het voorval heeft de KNVB dus al bekendgemaakt dat Van den Berg drie duels geschorst is, NEC is daar direct mee akkoord gegaan. De captain ontbreekt nu in de wedstrijden tegen Jong AZ, Jong PSV en Helmond Sport.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.