KNVB nomineert vijftal trainers voor Rinus Michels Award

Reacties

De KNVB heeft maandag bekendgemaakt welke trainers in aanmerking komen voor een Rinus Michels Award. Een vijftal Eredivisie-trainers is genomineerd. In de Eerste Divisie komen vier oefenmeesters in aanmerking voor de prestigieuze prijs.

KNVB nomineert vijftal trainers voor Rinus Michels Award

Op 26 juni zal de voetbalbond de winnaars in het zonnetje zetten. Erik ten Hag (Ajax), Arne Slot (Feyenoord), Ron Jans (FC Twente), Joseph Oosting (RKC Waalwijk) en Kees van Wonderen (Go Ahead Eagles) zijn genomineerd. Zij presteerden volgens de jury bovengemiddeld goed met hun werkgevers.

Ten Hag werd landskampioen, terwijl Slot woensdag de finale van de Conference League met Feyenoord nog afwerkt. Oosting bereikte een knappe tiende plaats met RKC. Van Wonderen handhaafde zich eenvoudig met promovendus Go Ahead Eagles, waar Jans FC Twente naar Europees voetbal leidde.

In de categorie Trainer/Coach van het jaar Keuken Kampioen Divisie komt een viertal trainers in aanmerking voor de prijs. Dick Lukkien won met FC Emmen de titel en promoveerde na één seizoen terug naar de Eredivisie. Wim Jonk bracht FC Volendam na jaren weer terug naar het allerhoogste niveau. Rob Penders kende een geweldig seizoen met FC Eindhoven, terwijl Marinus Dijkhuizen als finalist in de play-offs nog volop in gevecht is voor promotie naar de Eredivisie.

Onlangs won Lukkien op het gala van de KKD al de prijs voor de beste trainer. Daar troefde hij Maarten Martens (Jong AZ), John Heitinga (Jong Ajax) en Rob Penders (FC Eindhoven) af.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.