KNVB komt met verlossend bericht voor NAC Breda in overnameproces

Reacties

De KNVB heeft de verkoop van de aandelen van NAC Breda dinsdagochtend goedgekeurd. Daardoor heeft het consortium NAC=Breda goedkeuring gekregen om de club over te nemen. Dat meldden de Bredanaars via de officiële kanalen.

KNVB komt met verlossend bericht voor NAC Breda in overnameproces

NAC=Breda moest lang op het verlossende woord wachten. Vanwege het feit dat enkele leden van de licentiecommissie van de KNVB op vakantie waren, bleef uitsluitsel lange tijd uit. Nu er alsnog goedkeuring is gegeven, kan de overname afgerond worden. Ook de gemeente Breda is inmiddels akkoord. Dat leek op voorhand al een formaliteit, want NAC=Breda onderhield nauw contact met gemeente Breda.

De overname van NAC is een langslepend dossier van een jaar geweest. De huidige grootaandeelhouders besloten de club te koop aan te bieden. Dit gebeurde na het ontslag van trainer Maurice Steijn en een interne machtstrijd. In de nasleep van de chaos volgden ook de kleinere aandeelhouders.

Met de overname is ook de financiële toekomst van NAC gewaarborgd. De kopers, een vijftal lokale ondernemers, staan garant voor die toekomst. Nu de overname afgerond wordt, kan de club ook in actie komen op de transfermarkt. Vrijdag begint NAC aan het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De Bredanaars beginnen met een thuiswedstrijd tegen Helmond Sport.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.