KNVB gevoelig voor Duitse zorgen over Jong Oranje-trip naar Wit-Rusland

Reacties

Jong Oranje vertrekt met een aangepast gezelschap naar Wit-Rusland. De KNVB heeft met de selectie gehoor gegeven aan de bezwaren vanuit Duitsland.

KNVB gevoelig voor Duitse zorgen over Jong Oranje-trip naar Wit-Rusland
© Pro Shots

De EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Wit-Rusland van 4 september zorgde voor de nodige discussie. Niet alleen vanwege de onrust in het land maar ook vanwege de coronamaatregelen stonden de clubs niet te springen hun spelers af te staan aan Jong Oranje.

Vooral in Duitsland klonk verzet door. Werder Bremen wilde Tahith Chong niet naar Wit-Rusland laten gaan, zoals Hertha BSC diezelfde boodschap had met betrekking tot Javairo Dilrosun, Deyovaisio Zeefuik en Daishawn Redan. De Bundesliga-clubs opteerden voor een compromis door ze wel af te staan voor de volgende wedstrijd, op 8 september tegen Noorwegen in Nederland.

Het reisgezelschap voor Wit-Rusland laat zien dat er rekening is gehouden met de zorgen. Want in de selectie zijn de namen Chong, Dilrosun, Zeefuik en Redan niet terug te vinden. Ook Cody Gakpo blijft thuis. De PSV'er wacht een behandeling aan een verstandskies. Er is besloten om geen vervangers op te roepen voor het vijftal en dus met een groep van twintig spelers af te reizen naar Wit-Rusland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.