KNVB: uitzondering op coronaregels geldt ook voor Jong Oranje-spelers

Reacties

De spelers van Jong Oranje hoeven niet in quarantaine na terugkomst uit Wit-Rusland. Dat laat de KNVB weten aan Voetbal International. En dus kan het EK-kwalificatieduel doorgaan.

KNVB: uitzondering op coronaregels geldt ook voor Jong Oranje-spelers
© Pro Shots

De trip van Jong Oranje naar Wit-Rusland (waar het politiek onrustig is én corona-code oranje geldt) houdt de gemoederen al dagen bezig. Een aantal clubs wilden hun spelers niet afstaan voor het EK-kwalificatieduel, omdat de jeugdinternationals ná de reis naar het risicogebied dan tien dagen in zelfquarantaine zouden moeten. Zodoende ontstond er veel gedoe rondom onder anderen Feyenoord-keeper Justin Bijlow.

Eerder maakte de overheid al bekend dat die 'quarantaineregel' niet geldt voor de spelers van het grote Oranje. Tot vrijdagmiddag waren Nederland en Moldavië de enige twee bij de UEFA aangesloten landen waarvan de internationals nog geen geen corona-uitzonderingspositie hadden gekregen voor de interlands in september. Vrijdag liet Tamara van Ark (minister van Sport) echter weten dat de regels voor de spelers van het Nederlands elftal niet zullen gelden.

Die uitzondering geldt nu ook voor Jong Oranje, zo laat de KNVB weten. Dat houdt in dat de trip naar Wit-Rusland gewoon door kan gaan, omdat de spelers daarna niet in quarantaine hoeven. Ook kunnen de in Nederland actieve jeugdinternationals zonder problemen terugkeren bij hun club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.