Werder-statement verrast KNVB: gesprekken over Chong nog steeds gaande

Reacties

Werder Bremen heeft gemeld dat Tahith Chong het EK-kwalificatieduel van Jong Oranje op bezoek bij Wit-Rusland overslaat, maar dat vindt de KNVB voorbarig. Dat laat de voetbalbond weten aan Voetbal International.

Werder-statement verrast KNVB: gesprekken over Chong nog steeds gaande
© Pro Shots

Werder wilde Chong aanvankelijk niet afstaan, omdat er een trip naar Wit-Rusland op het programma staat. En dat is een risicogebied, waardoor de spelers bij terugkomst in zelfquarantaine zou moeten. Eerder werd al bekend dat die regel voor spelers van Jong Oranje niet geldt, iets wat voor de internationals van het grote Oranje al eerder werd bepaald.

De Bundesliga-club meldde via de officiële kanalen vervolgens dat er een akkoord was bereikt in de discussie met de KNVB: Chong zou de trip naar Wit-Rusland overslaan, maar voor het thuisduel met Jong Noorwegen daarna alsnog aansluiten bij Jong Oranje. Nu laat de KNVB echter weten verrast te zijn door dat statement.

'De partijen zijn nog altijd in gesprek', aldus een woordvoerder. 'Het belangrijkste onderwerp van de gesprekken zijn de manier waario de Duitse quarantaine-regels geïnterpreteerd worden.' In Duitsland is het per deelstaat afhankelijk hoe lang iemand die terugkeert uit het buitenland in quarantaine moet. Als de regels van de deelstaat Bremen uiteindelijk zouden gelden, dan zou Chong veertien dagen in zelfquarantaine moeten. Of dat ook uiteindelijk de richtlijnen zijn waaraan speler en club zich moeten houden, is nog onduidelijk.

Het is nog niet uitgesloten dat het door Werder naar buiten gebrachte compromis ook daadwerkelijk de uitkomst wordt, maar zo ver was het dinsdag aan het van de begin de avond nog niet, aldus de KNVB.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.