Werder meldt compromis met KNVB: Chong later alsnog naar Jong Oranje

Reacties

Werder Bremen en de KNVB zijn tot een akkoord gekomen in de discussie rondom Tahith Chong. De Duitse club meldt dat de twintigjarige aanvaller dit weekend alsnog aansluit bij Jong Oranje, maar hij slaat het uitduel met Wit-Rusland over.

Werder meldt compromis met KNVB: Chong later alsnog naar Jong Oranje
© Pro Shots

De discussie rondom spelers van Jong Oranje gaat al een tijdje, aangezien de beloftenploeg van interim-bondscoach Marcel Groninger deze week af moet reizen naar Wit-Rusland: daar staat vrijdagavond namelijk een EK-kwalificatiewedstrijd op de rol. Maar omdat het in dat land politiek erg onrustig is én er nog altijd code oranje geldt (wat betekent dat spelers na terugkomst in principe in quarantaine zouden moeten) stonden meerdere clubs niet te springen om hun spelers naar Jong Oranje te laten gaan. Wat heet.

Zo stonden Feyenoord en de KNVB al lijnrecht tegenover elkaar. De Rotterdammers wilden aanvankelijk niet dat keeper Justin Bijlow naar Zeist zou gaan, maar hij meldde zich maandag alsnog 'gewoon'. Dat gold niet voor Chong, die door Werder Bremen in Duitsland werd gehouden. 'De KNVB is op dit moment bezig om Tahith zo snel mogelijk deze kant op te krijgen', zo zei Groninger (die de naar Oranje doorgeschoven Erwin van der Looi tijdelijk vervangt) naar aanleiding daarvan tegen VI. 'Hij kan opgeëist worden, maar het moge duidelijk zijn dat er op dit moment wel het één en ander speelt. Maar het fijne weet ik daar ook niet van. Ik hoor dat ook graag snel.'

Nu is er dus een akkoord, meldt Werder. 'We hebben een compromis gesloten met de verschillende nationale bonden', aldus algemeen directeur Frank Baumann. Daarmee doelt hij ook op Milot Rashica, de ex-Vitessenaar die met Kosovo om dezelfde reden de thuiswedstrijd tegen Griekenland overslaat. 'Hij en Chong reizen niet af naar wedstrijden in risicogebieden. Zodoende hoeven ze niet in quarantaine en zijn ze na de interlandperiode direct beschikbaar.' In het geval van Chong betekent dat dat hij zaterdag nog beschikbaar is voor de oefenwedstrijd tussen Werder en Hannover 96 en daarná alsnog naar Nederland reist. Jong Oranje speelt dinsdag thuis tegen Noorwegen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.