Feyenoord laat Bijlow en Geertruida niet naar Wit-Rusland gaan

Reacties

Feyenoord is niet van plan Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida af te staan aan Jong Oranje. De Rotterdammers willen niet het risico lopen dat de jeugdinternationals na hun terugkeer uit Wit-Rusland tien dagen in quarantaine moeten.

Feyenoord laat Bijlow en Geertruida niet naar Wit-Rusland gaan
© Pro Shots
Wit-Rusland O21
Wit-Rusland O21
0 - 7
Nederland O21
Nederland O21

Dat is namelijk het voorschrift wat geldt voor landen met code oranje, waar Wit-Rusland wegens de situatie omtrent het coronavirus onder valt. Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is om enkel naar het land te gaan voor noodzakelijke reizen.

Het is een verre van ideale situatie, waardoor het de vraag is of Jong Oranje wel zal afreizen naar Wit-Rusland voor het EK-kwalificatieduel op 4 september. De KNVB liet vorige week aan VI weten het dat nog in afwachting is van een definitief besluit daarover.

Feyenoord wil dat dus niet afwachten en laat Bijlow en Geertruida niet naar Wit-Rusland gaan met Jong Oranje, met het risico dat ze vervolgens tien dagen niet beschikbaar zijn omdat ze volgens het advies van het RIVM na hun terugkeer in quarantaine moeten.

Of Feyenoord hetzelfde besluit neemt voor de andere internationals in de selectie, laat de club afhangen van de bevindingen van de medische staf. Met Leroy Fer zat er één speler van de Rotterdammers in de voorselectie van het Nederlands elftal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.