KNVB probeert Chong zo snel mogelijk naar Zeist te halen

Reacties

Tahith Chong is de grote afwezige bij Jong Oranje. Werder Bremen wilde de aanvaller niet afstaan voor het duel met Wit-Rusland. De KNVB probeert de voormalige aanvaller van Feyenoord nu alsnog naar Nederland te halen.

KNVB probeert Chong zo snel mogelijk naar Zeist te halen
© Pro Shots

De voorbije dagen was er veel te doen over het kwalificatieduel tussen Jong Oranje en de leeftijdsgenoten van Wit-Rusland. Het is politiek erg onrustig in het land én er geldt nog altijd Code Oranje. Dat betekent dat spelers na terugkomst in principe in quarantaine zouden moeten.

Meerdere clubs gaven aan spelers niet af te willen staan. Maar waar Justin Bijlow (Feyenoord) zich gewoon meldde, liet Chong zich niet zien. Werder Bremen houdt hem vooralsnog in Duitsland. De KNVB ziet zich genoodzaakt in te grijpen.

'Justin is er gewoon. Er is ook nog een officiële afmelding geweest', laat interim-trainer Marcel Groninger weten tegen VI. 'De KNVB is op dit moment bezig om Tahith zo snel mogelijk deze kant op te krijgen.'

De voetbalbond meent dat het de aanvaller op kan eisen. De vraag is echter of dat gaat lukken. Groninger: 'Hij kan opgeëist worden, maar het moge duidelijk zijn dat er op dit moment wel het één en ander speelt. Maar het fijne weet ik daar ook niet van. Ik hoor dat ook graag snel.'

Jong Oranje hoopt dat de overheid net als bij het grote Oranje een uitzondering maakt wat betreft de quarantaine-maatregelen. De voetbalbond hoopt op korte termijn te horen of de spelers een uitzonderingspositie krijgen en na een bezoek aan Wit-Rusland, zich weer zonder quarantaine mogen melden bij hun club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.