'KNVB benadert Landzaat voor rol als assistent bij Oranje'

Reacties

De KNVB is in de zoektocht naar nieuwe assistenten voor Oranje uitgekomen bij Denny Landzaat. De Telegraaf meldt dat technisch directeur Hans van Breukelen de veertigjarige trainer van AZ Onder-17 heeft gepolst voor die rol die hij aanvankelijk op het oog had voor Ruud Gullit.

'KNVB benadert Landzaat voor rol als assistent bij Oranje'

Als het even kon had Gullit tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden al op de bank gezeten. Mede doordat Van Breukelen het naderende vertrek van Marco van Basten naar de FIFA verzweeg aan zijn generatiegenoot, voelde de oud-international weinig voor een rol als tweede assistent van Danny Blind. Die vacature kwam vrij na het plotselinge vertrek van Dick Advocaat naar Fenerbahçe.

Landzaat zou nu het alternatief zijn voor Gullit. De voormalig middenvelder van onder meer AZ, Feyenoord, FC Twente en Willem II zou zijn werkzaamheden bij Oranje kunnen combineren met die als jeugdtrainer in Alkmaar, waar ze hem niet kwijt willen. De 38-voudig international, die in 2014 een punt zette achter zijn actieve loopbaan, zou openstaan voor het aanbod van de KNVB.

Van Breukelen en Blind zouden hun oog hebben laten vallen op Landzaat, omdat hij bij AZ wordt geprezen wegens zijn omgang met de spelers. De Amsterdammer speelde met de oudere generatie internationals nog samen in het Nederlands elftal. In 2006 zat de bij Ajax opgeleide middenvelder bij de WK-selectie. In 2008 viel hij op het laatst af voor de EK-selectie onder toenmalig bondscoach Van Basten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.