Knotsgekke taferelen: Excelsior maakt gelijk met ADO-fans al langs de lijn

Reacties

De play-offs om promotie naar de Eredivisie kennen zondagavond een surrealistische ontknoping. Op het moment dat de fans van ADO Den Haag al langs de lijn stonden om de terugkeer op het hoogste niveau te vieren, dwong Excelsior nog een verlenging af.

Knotsgekke taferelen: Excelsior maakt gelijk met ADO-fans al langs de lijn
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
ns
4 - 4
Excelsior
Excelsior

Lange tijd leek er voor ADO geen vuiltje aan de lucht, maar twee gele kaarten in vijf minuten tijd voor Tyrese Asante veranderden alles. De Hagenaren leidden op dat moment nog met 3-0, maar die voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. Marouan Azarkan maakte al snel 3-1, vijf minuten later verkleinde Reuven Niemeijer de achterstand tot één goal. Vlak daarvoor had Danny Makkelie nota bene nog een goal van Niemeijer afgekeurd.

ADO leek desondanks stand te houden met tien man, zeker toen Michael Chacón op het moment dat hij al was gewisseld nog rood kreeg van Makkelie nadat hij beelden had teruggekeken van een overtreding van de Excelsior-middenvelder. De Haagse fans zagen het daarna niet meer foutgaan en hadden zich al massaal langs de zijlijn verzameld om de promotie te vieren, maar topscorer Thijs Dallinga stak daar een stokje voor door raak te koppen. En dus gaan we verlengen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

© Pro Shots

Volg de ontkoping van de finale om promotie in ons liveblog.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Excelsior
Meer over Excelsior
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.