Knappe kopgoal Lucca niet genoeg voor driepunter Udinese

Udinese is er in eigen huis niet in geslaagd het duel met Sassuolo winnend af te sluiten. De thuisploeg kwam op een 2-0 voorsprong via oud-Ajacied Lorenzo Lucca en Roberto Pereyra, maar een rode kaart en twee strafschoppen werden Udinese in de tweede helft fataal: 2-2.

Udinese
Udinese
2 - 2
Sassuolo
Sassuolo

Lucca is flink op schot in de Serie A. De boomlange spits was in het begin van deze maand twee keer trefzeker tegen Hellas Verona en maakte in het thuisduel met Sassuolo alweer zijn vijfde doelpunt van dit seizoen.

De 23-jarige Italiaan werd perfect bediend door de Argentijnse Pereyra en hoefde niet eens te springen om de openingstreffer tegen de touwen te koppen. Toen diezelfde Pereyra in het begin van de tweede helft ook de 2-0 maakte, leken de drie punten voor het oprapen voor Udinese.

Na een uur spelen draaide de wedstrijd echter volledig om. Martin Payero moest met een directe rode kaart het veld verlaten en een kwartier voor tijd kreeg Sassuolo een strafschop. Domenico Berardi pakte het cadeautje uit en dat kunstje deed hij vlak voor tijd nog eens, toen Sassuola opnieuw een penalty verdiende.

Door het gelijkspel blijven beide ploegen in de degradatiezorgen. Sassuolo staat momenteel vijftiende met zestien punten, Udinese heeft er drie minder en staat slechts een plek boven de degradatiestreep, op de zeventiende plaats.