Kluivert spreekt als een ervaren 24-jarige bij nieuwe club

Reacties

Justin Kluivert zette deze week een handtekening onder een vijfjarig contract bij AFC Bournemouth, waardoor hij na de Eredivisie, Serie A, Bundesliga, Ligue 1 en La Liga nu ook in de Premier League gaat spelen. Bij het clubkanaal blikte hij vooruit op zijn nieuwe avontuur.

Kluivert spreekt als een ervaren 24-jarige bij nieuwe club
© AFC Bournemouth

'Het is een drukke week geweest', stak de tweevoudig international van wal. 'Je moet reizen, wachten op het papierwerk en de medische keuring. Ik kan niet wachten om te beginnen.' Kluivert was anderhalf seizoen doorgebroken bij Ajax toen hij naar AS Roma trok, inmiddels speelde hij ruim tweehonderd wedstrijden in zijn carrière.

'Ik ben net 24 geworden, maar ik heb veel geleerd in mijn carrière', stelde hij dan ook. 'Dit is voor mij nog maar het begin, maar ik heb al veel meegemaakt. Dat helpt mij zeker in de toekomst. Ik kan niet wachten om mezelf te laten zien in de Premier League. Iedereen weet dat het de beste competitie is, dit is de droom.'

Met Andoni Iraola treft Kluivert bij Bournemouth een manager die hij twee maanden geleden nog dwarszat in La Liga. Namens Valencia maakte hij de 1-1 tegen Rayo Vallecano, de vorige werkgever van Iraola. 'Ik denk dat hij mij goed kent, ik ken hem ook goed. Ik weet hoe zijn team voetbalde in Spanje, hij is een geweldige coach. Ik vind het fijn om met hem te werken. We gaan er een geweldig seizoen van maken', denkt Kluivert.

De aanvaller kan op 12 augustus zijn officiële debuut maken voor Bournemouth, als de club tegen Conference League-winnaar West Ham United speelt in de eerste speelronde van de Premier League. Vorig seizoen eindigde Bournemouth op de vijftiende plaats.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.