Bournemouth haalt Kluivert naar de Premier League

Reacties

Justin Kluivert speelt aankomend seizoen in de Premier League. AFC Bournemouth maakt vrijdagavond officieel melding van de komst van de Nederlander, die voor naar verluidt zo'n twaalf miljoen euro is overgenomen van AS Roma.

Bournemouth haalt Kluivert naar de Premier League
© Pro Shots

De vleugelspeler is de vijfde Nederlander ooit bij Bournemouth, na Lorenzo Davids, Frank Demouge, Nathan Aké en Arnaut Danjuma. Bij The Cherries komt Kluivert met Marcos Senesi en Dominic Solanke twee spelers tegen met een verleden in de Eredivisie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Justin is een spannende en veelzijdige aanvaller met een neusje voor de goal. Hij is snel en heeft geweldige technische kwaliteiten. Hoewel hij nog maar 24 jaar is, heeft hij al een schat aan ervaring', zegt algemeen directeur Neill Blake op de site van Bournemouth.

De Zaandammer kwam het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Valencia. In 29 officiële wedstrijden bij Los Che was de 24-jarige vleugelaanvaller goed voor acht goals en twee assists. Daarmee had de tweevoudig international een belangrijk aandeel in de handhaving van de club uit de sinaasappelstad.

Voor zijn periode bij Valencia speelde de zoon van Patrick Kluivert een jaar op huurbasis bij OGC Nice en een half jaar bij RB Leipzig. Bij Roma speelde Kluivert in totaal 51 wedstrijden. De Italianen namen de Nederlander in 2018 voor 17,25 miljoen euro over van Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Meer J. Kluivert
Meer over J. Kluivert
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.