Kluivert (24) pas vierde speler ooit met clubs in alle vijf de Europese topcompetities

Reacties

Justin Kluivert is pas 24 jaar oud, maar heeft met zijn transfer naar AFC Bournemouth nu al clubs uit alle vijf de Europese topcompetities achter zijn naam staan. Dat is vrij bijzonder.

Kluivert (24) pas vierde speler ooit met clubs in alle vijf de Europese topcompetities
© Pro Shots

Voor Kluivert waren er pas drie spelers die eerder in Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk uitkwamen. Dat waren Florin Raducioiu, Christian Poulsen en Stevan Jovetic. Kluivert is dus de eerste Nederlander die deze unieke voetbalreis voltooid. En dat terwijl hij normaal gesproken nog wel even te gaan heeft. 

Kluivert ging in 2018 van Ajax naar het Italiaanse AS Roma, dat de aanvaller verhuurde aan RB Leipzig (Duitsland), OGC Nice (Frankrijk) en Valencia (Spanje). Nu maakt Kluivert de definitieve overstap naar Engeland, waarmee hij zijn bingokaart volmaakt.

Jonathan De Guzmán, die tegenwoordig bij Sparta Rotterdam actief is, werd de eerste Nederlander die in de grootste vier Europese competities speelde. De middenvelder kwam in La Liga uit voor Real Mallorca en Villarreal, in de Premier League voor Swansea City, in de Serie A voor Napoli en Hellas Verona en in de Bundesliga voor Eintracht Frankfurt. De Guzmán speelde echter nooit in Frankrijk.

Nederland staat inmiddels zesde op de coëfficiëntenranglijst en Kluivert speelde zoals bekend ook in de Eredivisie. Samen met Poulsen, die ook voor Ajax uitkwam, is hij de enige speler die in de zes sterkste competities van Europa actief was. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.