Kluivert maakt Belgische belofte waar, Bosz en Sinkgraven pijnigen Porto

Reacties

Justin Kluivert is met een goal zeer belangrijk geweest voor AS Roma. Mede door de treffer van de Nederlander plaatsten de Romeinen zich ten koste van AA Gent voor de achtste finale van de Europa League. Twee Nederlandse oud-collega's van Kluivert, Peter Bosz en Daley Sinkgraven, beleefden ook een prima avond. 

Kluivert maakt Belgische belofte waar, Bosz en Sinkgraven pijnigen Porto
© Pro Shots
Gent
Gent
1 - 1
AS Roma
AS Roma

In aanloop naar het bezoek aan de Belgische ploeg was Kluivert nog aangeschoven bij de persconferentie. Hij vertelde daar dat het moeilijk zou worden na de magere 1-0 thuiszege, maar toonde ook bravoure. 'Een nederlaag tegen een Belgische club: daar kun je in Nederland niet mee thuiskomen.'

Kluivert maakte die uitspraak waar, al schrok hij aanvankelijk wel. In de 25ste minuut bereikte Roman Bezus met een afgemeten voorzet immers de grote ster van Gent. Jonathan David, die ook gevolg wordt door Ajax, maakte handig gebruik van de stuiterende bal en prikte binnen: 1-0. Daarmee spijkerde de Canadese aanvaller zijn transferwaarde nog maar wat bij.

Lang kon de Gentse recordverkoop in spe niet van die weelde genieten. Vier minuten later was het immers Kluivert die toesloeg. Zoals hij tijdens de persconferentie aan had gekondigd, krijgt de voormalige Ajacied wat meer ruimte om naar binnen te komen en in het vijandelijke zestienmetergebied op te duiken. Precies dat deed Kluivert, waarna hij beheerst kon afronden na een handig balletje van Henrikh Mkhitaryan: 1-1. Door die Romeinse uitgoal moest Gent er nu dus nog twee maken om door te gaan. Zover kwam het niet, er werd niet meer gescoord.

FC Porto
FC Porto
1 - 3
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Niet alleen Kluivert weet wat het is om ver te komen in de Europa League. Bosz was in 2017 trainer van het Ajax dat met ook Sinkgraven in de gelederen in de eindstrijd verloor van Manchester United. Ook nu maken Bosz en Sinkgraven, die op bezoek bij Porto weer in de basis begon, nog kans op de finale.

Na een 2-1 thuiszege kreeg Leverkusen na dertien minuten immers een enorme steun in de rug. Lucas Alario was het eindstation van een zeer fraaie aanval en rondde uiterst effectief af. De Portugezen probeerden het daarna wel, maar kregen in de vijftigste minuut een flinke domper te verwerken. Kerem Demirbay liet de laatste Portugese hoop met de 0-2 het stadion uitvliegen.

Kai Havertz deed er vervolgens nog een schepje bovenop. De Leverkusen-goudmijn kreeg bij de eerste twee goals een asisst op zijn naam, maar was bij de 0-3 zelf de afmaker na een razendsnelle counter. De 1-3 van Moussa Marega, een knappe kopbal, was louter de eretreffer. Het laatste woord was in negatieve zin aan Tiquinho Soares, die voor een elleboogstoot een rode kaart kreeg.

Malmö FF
Malmö FF
0 - 3
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Ook Wout Weghorst mag zich met Wolfsburg melden in de volgende ronde. De spits was betrokken bij het openingsdoelpunt, dat het tweeluik eigenlijk direct van de spanning ontdeed. Na een 2-1 thuiszege kwamen de Duitsers vanavond in de 42ste minuut op 0-1. Josip Brekalo combineerde met Weghorst en rondde met een geplaatst schot af.

De treffer van Yannick Gerhardt (eveneens een geplaatst schot) na ruim een uur bleek de beslissing en de 0-3 van João Victor (een intikker) het slotstuk. Kort na die goal ging Weghorst naar de kant in de wetenschap Wolfsburg zeker was van de volgende ronde.

Overige uitslagen 

FC Basel
FC Basel
1 - 0
APOEL Nicosia
APOEL Nicosia

Do 20 feb. 2020

Espanyol
Espanyol
3 - 2
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers

Do 20 feb. 2020

İstanbul Başakşehir
İstanbul Başakşehir
nv
4 - 1
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

Do 20 feb. 2020

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Meer J. Kluivert
Meer over J. Kluivert
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.