Kluivert kop van Jut na debacle voor 'toeristenelftal' Nice in Lens

Reacties

OGC Nice-trainer Christophe Galtier was zeer kritisch op zijn spelers na de nederlaag van zondag tegen RC Lens, waarbij de nummer vijf van de Ligue 1 met negen man eindigde. Justin Kluivert moest het na de wedstrijd ontgelden in L'Équipe.

Kluivert kop van Jut na debacle voor 'toeristenelftal' Nice in Lens
© Pro Shots
Lens
Lens
3 - 0
Nice
Nice

Nice leed met Kluivert en Pablo Rosario in de basis een pijnlijke nederlaag in de jacht op een ticket voor de Champions League. De bezoekers uit Zuid-Frankrijk kwamen in Stade Bollaert-Delelis na zeventien minuten met een man meer te staan, maar Nice wist de overtalsituatie na een rode kaart voor verdediger Mo Haidara niet uit te buiten.

In de veertig minuten dat Nice met een man meer op het veld stond, kwam Lens, achtste in de Ligue 1, zelfs twee keer tot scoren. De formatie van Galtier verloor vervolgens Mario Lemina met zijn tweede gele kaart, incasseerde nog een derde tegendoelpunt en zag aanvoerder Dante in de blessuretijd met direct rood vertrekken. De Braziliaan schreef daarmee Ligue 1-geschiedenis.

Toeristenteam
Galtier was na de oorwassing in Lens des duivels. 'In de tweede helft deed geen enkele speler nog moeite om te verdedigen. We werden verslagen door een team dat met veel meer hartstocht speelde. Lens trof een team vol toeristen. Deze nederlaag maakt ons weer nederig. Lens legde ons gebrek aan nederigheid bloot', zei Galtier tegen Franse media.

De spelers van Nice werden door de toonaangevende Franse sportkrant L'Équipe hard aangepakt. Kluivert kreeg zelfs een 2 voor zijn optreden, het laagste cijfer van alle Nice-spelers. De aanvaller werd twintig minuten voor tijd vervangen door Calvin Stengs. Rosario speelde de hele wedstrijd en kreeg een 5. Voor het Nederlands getinte Nice was de nederlaag bij Lens het vierde competitieduel op rij zonder winst, na de zege op Paris Saint-Germain van begin maart.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2021/2022

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
26
8
4
90-36
+54
86
2
Olympique Marseille
38
21
8
9
63-38
+25
71
3
Monaco
38
20
9
9
65-40
+25
69
4
Rennes
38
20
6
12
82-40
+42
66
5
Nice
38
20
7
11
52-36
+16
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.