Kluivert heeft na anderhalve maand goede gevoel terug bij AS Roma

Justin Kluivert is na een afwezigheid van anderhalve maand terug bij AS Roma. De aanvaller maakte woensdag in de gewonnen bekerwedstrijd tegen Parma als invaller zijn rentree.

Parma
Parma
0 - 2
AS Roma
AS Roma

De twintigjarige Kluivert is dit seizoen basisspeler bij Roma en scoorde begin december nog in de 1-3 zege op Hellas Verona. In ditzelfde duel viel de Nederlander echter ook uit met een hamstringblessure. Door deze kwetsuur miste Kluivert de competitiewedstrijden tegen Internazionale, SPAL, Fiorentina, Torino en Juventus.

Donderdag keerde Kluivert terug in de wedstrijdselectie, voor het bekerduel met Parma. De aanvaller begon op de bank en zag vanaf die plek hoe Lorenzo Pellegrini vier minuten in de tweede helft de score opende. Pellegrini combineerde met Nikola Kalinic en schoot in de verre hoek raak. Niet lang hierna begon Kluivert aan zijn warming-up.

De aanvaller werd twintig minuten voor tijd in de ploeg gebracht, als vervanger voor Diego Perotti. Zes minuten na de invalbeurt kon Kluivert op het veld de 0-2 vieren: weer scoorde Pellegrini, ditmaal uit een strafschop. Roma speelde de wedstrijd hierna eenvoudig uit en plaatst zich met de zege voor de kwartfinale van het Coppa Italia-toernooi. Daarin is Juventus de tegenstander.