Kluivert debuteert en Karsdorp maakt rentree bij AS Roma

Justin Kluivert heeft zaterdagavond zijn eerste speelminuten gemaakt voor AS Roma. De aanvaller deed de tweede helft mee tegen Latina en begon met een ruime overwinning: 9-0.

Kluivert werd in juni voor minstens 17,25 miljoen overgenomen van Ajax en tekende een vijfjarig contract bij Roma. Zaterdag zagen de fans hem voor het eerst voetballen in het shirt van de Italiaanse topclub, al begon Kluivert (net als Kevin Strootman) nog wel op de bank. Rick Karsdorp had wél een basisplaats. De rechtsback is terug van een slepende knieblessure, die ervoor zorgde dat hij in zijn debuutseizoen maar 82 speelminuten kon maken in de Serie A.

Patrik Schick was de grote man in de eerste helft, door een hattrick te maken. Nieuwkomer Ivan Marcano scoorde met een omhaal en ook Luca én Lorenzo Pellegrini scoorden nog voor rust. Bij een 6-0 ruststand wisselde coach Eusebio Di Francesco zijn complete elftal en kwamen Strootman en Kluivert als twee van de elf nieuwe spelers binnen de lijnen. Karsdorp maakte plaats voor Alessandro Florenzi.

Een eigen goal en twee treffers van Edin Dzeko brachten de eindstand uiteindelijk op 9-0. Kluivert probeerde zijn debuut nog wel op te luisteren met een treffer, maar zijn schot van afstand was te zwak en kon eenvoudig gepakt worden. In de doelpunten van Roma had hij, net als Strootman, verder geen direct aandeel.