Klopp: 'We hadden geluk, maar Real Madrid ook'

Reacties

Liverpool-manager Jürgen Klopp kon na de verloren wedstrijd tegen AS Roma met een glimlach toegeven dat zijn spelers het in de halve finale van de Champions League spannender maakten dan voor de Duitser nodig was. AS Roma won in eigen huis met 4-2, wat net niet genoeg was om de eerdere 5-2 overwinning van Liverpool te pareren.

Klopp: 'We hadden geluk, maar Real Madrid ook'

De laatste goal van AS Roma viel vlak voor het laatste fluitsignaal en Klopp had het moeilijk aan de zijlijn, zo vertelt hij aan BT Sport. 'Het was wel een beetje spannend ja, spannender dan ik eigenlijk wilde. Het was voor veel spelers de eerste halve finale, dus het was normaal dat er wat spanning uitkwam.'

Uiteindelijk speelde de scheidsrechter een grote rol in de wedstrijd, aangezien aan beide kanten penaltysituaties werden gemist. Klopp spreekt van geluk, maar weerkaatst ook direct. 'Je haalt het niet tot aan de finale zonder geluk. Real Madrid heeft ook geluk nodig, zo is dat nou eenmaal. De jongens verdienen dit, ze hebben mentaliteit en karakter getoond.'

Cruciaal in de finale wordt de rol van de Liverpool-aanvallers. Het trio Mohamed Salah, Roberto Firmino en Sadio Mané pakte dit seizoen samen een record af van de aanvallende linie van Real Madrid, bestaande uit Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en Karim Benzema.

Salah (10), Firmino (10) en Mané (9) waren samen goed voor 29 doelpunten in deze Champions League-campagne, nooit eerder maakten drie spelers van dezelfde club zoveel doelpunten. Ronaldo (17), Bale (6) en Benzema (5) waren in het seizoen 2013/14 samen goed voor 28 doelpunten.

De Champions League-finale wordt op 26 mei in Kiev afgewerkt. Real Madrid won de prijs twaalf keer eerder, Liverpool staat op vijf eindzeges in het miljardenbal. Bij winst in Oekraïne gaat Liverpool clubs als Barcelona en Bayern München definitief voorbij op de ranglijst van kampioenen.

'Zoveel weggeven kan Liverpool zich tegen Real niet permitteren'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.